Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Részközgyűlés és Diana-találkozó a Bakonyban

2019. 05. 09. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Vadászati Kulturális Egyesület Dunántúli Régója az első májusi hétvégén Bakonybélben tartotta részközgyűlését. A megyei Dianák a kamara támogatásával találkozót is szerveztek a Diana Vadászhölgy Klub tagjainak, melynek során vendégeiknek igyekeztek bemutatni a Bakony szépségeit, és kulturális, szakmai előadásokkal bővíteni a vadászhölgyek tudását

Idén is a Bakonybéli Odvaskő Panzió adott otthont a Vadászati Kulturális Egyesület (VKE) Dunántúli Régója részközgyűlésének. Az összejövetelen Oláh Csaba, az egyesület elnöke ismertette az elmúlt évben zajlott eseményeket. Ezek közül kiemelte, és megalakulása óta a VKE legnagyobb sikerének nevezte, hogy 2018. szeptember 14-én a magyar vadászati hagyományok felkerültek a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékére. Mint beszámolt róla: az ehhez szükséges beadványon egy éven át dolgoztak. Oláh Csaba köszönetet mondott a dokumentum szövegezéséért Bán Beatrixnek, a benne szereplő fotóanyag elkészítéséért Polster Gabriellának, a kísérő bemutatófilmért Halmi Péter Pálnak, illetve a munkát segítő tanácsokért Békés Sándornak és Bíró Gabriellának. A részközgyűlésen Siposné Fűtő Éva ismertette az egyesület elmúlt évének gazdasági mutatóit.

Fotó: Mizsei Bernadett További fotókért kattintson ide!

A Veszprém Megyei Diana Vadászhölgy Klub a részközgyűlést egybekötötte egy három napos országos találkozóval, melyre minden klubtag meghívást kapott, és több mint 40 fő gyűlt össze a Bakony szívében.

A Dianák megtekinthették a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostort és a Pannon Csillagdát. Természetesen nem maradtak el a szakmai programok sem: Németh Attila tájegységi fővadász az afrikai sertéspestis hazai helyzetéről tartott előadást, melyben felhívta a figyelmet a vírussal kapcsolatos legfontosabb vadászati vonatkozású teendőkre. Dani Ágnes vadgazda, erdőpedagógus, megyei Diana rendkívül izgalmas és színes előadással készült a közös hétvégére „Hagyományőrzés a Bakonyerdő Zrt.-nél. Hogyan ápolja a Zrt. az erdész, vadász elődök hagyományait?” címmel.

Fotó: Mizsei Bernadett További fotókért kattintson ide!

A helyszínen a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke is fogadta a hölgyeket. Pap Gyula elnök a részközgyűlés megnyitóján elmonda, a kamara kiemelkedően jó kapcsolatot ápol a megyei Dianákkal, akik komoly és fontos szerepet játszanak a szervezet életében, rendezvényeik lebonyolításában. Markó Jánosné, a Veszprém Megyei Diana Vadászhölgy Klub elnöke köszönetét fejezte ki a megyei kamarának és személyesen Pap Gyulának, hogy nem csupán anyagilag támogatták a hétvége létrejöttét, de a szervezésben is sokat segítettek.

Fotó: Mizsei Bernadett További fotókért kattintson ide!

A vadászhölgyek és kísérőik a hétvége lezárásaként tiszteletüket fejezték ki, és koszorút helyeztek el a hivatásos vadászok emlékhelyénél, a Hubertlaki-tó mellett.

Mizsei Bernadett

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókOnline vadászvizsga tesztVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com