Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Odvaskőn egyeztetett a kamara és a megyei Dianák

2018. 12. 23. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Az idei kamarai évadzáró ünnepséget követően Pap Gyula elnök megbeszélést tartott a Veszprém megyei Diana Vadászhölgy Klub tagjaival. Az év értékelését követően a 2019-es tervekről, a két szervezet eddigi és jövőbeni gyümölcsöző együttműködéséről esett szó.

A kamara meghívására két napot tölthettek a Veszprém megyei Diana Vadászhölgy Klub tagjai a bakonybéli Odvaskő Hotelben. A Dianák ez évben is számos alkalommal segítették a kamara munkáját. A Pápai Agrárexpón, a sümegi Szent Jakab Napokon és a várpalotai gyermeknapon is rendkívül ízes ételekkel fogadták a kamara prominens vendégeit.

Dianák a Széchenyi Zsigmond Emlékkőnél. Fotó: Dani Ágnes

Markó Jánosné, a Veszprém megyei Diana Vadászhölgy Klub elnöke megerősítette szándékát, miszerint továbbra is szeretnék segíteni a kamara munkáját, és köszönetet mondott Pap Gyulának, hogy támogatta a Dianák bakonybéli pihenését. Az elnök asszony felajánlotta segítségét a 2019. január 26-i megyei VIII. Erdész-Vadász Bál megrendezéséhez is.

2019-ben a megyei vadászhölgyek országos összejövetelre invitálják tagtársaikat az ország minden pontjáról, hogy egy szakmai program keretében megmutathassák az Országos Diana Vadászhölgy Klub tagjainak megyénk szépségeit. A vadászhölgyek rendkívül hálásak, hogy ennek a jelentős eseménynek a megszervezéséhez és lebonyolításához is felajánlotta Pap Gyula a kamara segítségét.

A VKE Diana Vadászhölgy Klub egyébként éppen idén ünnepli megalapításának 15. évfordulóját. Mint azt korábban Bán Beatrix országos elnök elmondta, az első perctől fontos célkitűzésük volt, hogy az emberek vadászat iránti ellenérzéseit megpróbálják tompítani, a közvélemény előítéletét igyekezzenek pozitívan befolyásolni. Hozzátette, az elmúlt években számtalanszor beigazolódott, hogy nőként hitelesebben tudják közvetíteni a vadászat valós és igazi értékeit, hiszen a női szereppel nem azonosítják az „ölést”, sokkal inkább az óvást, védést. A vadászhölgyek tehát sokat tehetnek a vadászat megítélésének formálásában, javításában. Kiemelten fontos feladatuknak érzik a gyermekek nevelését, környezeti tudatosságuk erősítését.

Az Országos Diana Vadászhölgy Klub hagyományos rendezvénye megalakulásuk óta az Országos Diana Bál, melyet minden év februárjában rendeznek meg. Ez a rendezvény mára amellett, hogy országos vadásztársadalmi eseménnyé nőtte ki magát, a Klub legfontosabb finanszírozási forrása is egyben. A másik, szinte a klubbal egyidős program az októberi szakmai konferencia, amelyen a hölgyek évente más-más témát körüljárva frissítik fel, illetve mélyítik el vadászati szakmai tudásunkat. A VKE Országos Diana Vadászhölgy Klub 2019. február 2-án Harkányban rendezi országos vadászbálját a Thermal Hotel Harkányban, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt Veszprém megyéből is!

Mizsei Bernadett

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com