Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Népszerűsíti a vadhúst

2012. 10. 10. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Egyre nagyobb „falatokat” vállal be Pálffy László, a Berhida-Ősi Ftk. tagja. A sportvadász a vadhússal csak nyolc éve került kapcsolatba, ehhez képest ma már ipari méretekben is képes elkészíteni. Akik ettek a műveiből, tudják, nem is akárhogyan!

Szívesen főzőcskézett odahaza a konyhában Pálffy László, nem is gondolta volna, hogy egyszer nem csak a szakmájáról – egyébként autószerelő - ismerik meg az emberek, hanem konyhamővészeti tudományáról. Nyolc év alatt nagyot fordult a világ körülötte, hobbiszakácsból vérbeli profivá vált, aki közben meghódította a megyét, az országot, és már nemzetközi szinten is letette a névjegyét.

Amikor Pálffy László nyolc évvel ezelőtt letette a vadászvizsgát, még nem tudta, ez a lépése az életére is jelentős kihatással lesz. Ekkor került kapcsolatba a vadhússal, aminek az elkészítésével megpróbálkozott. A főztje olyan jól sikerült, hogy az erőt adott a folytatáshoz. De László nem tudott és nem is akart kizárólag pörköltben gondolkodni! Elindult az ínyencségek felé vezető rögös úton, folyamatosan próbálkozott, újított, és mindig sikert ért el vele. Egyre többször és egyre többen kérték fel, hogy főzzön valami finomat. Így hát a konyhai méreteket szép lassan kinőtte.

Rendezvényekről rendezvényekre hívják, ahol már ipari méretekben, akár 100-150 emberre kell főznie. De itt is csak ínyencségek jöhetnek szóba! László különösen büszke arra, hogy az elsőtől az utolsóig minden ember ugyanolyan minőséget kap. Ezt nem sokan tudják megcsinálni. A visszaigazolás pedig fantasztikus, ételei az utolsó cseppig elfogynak!

Szerencsére főztjeit nem csak a nagyközönség értékeli kiválóra, hanem a szakácsversenyek zsűrijei is. Nyert már megyei, országos versenyt is. Amire különösen büszke: nemzetközi versenyen a bakonyi pandúrlevesével harmadik helyezést ért el. Ez eredetileg borjúhúsból készül, de ő ez „áthangolta” vaddisznóra. A pikáns, savanykás íz megnyerte az ítészek ízlését. Legnagyobb teljesítményt három éve vitte véghez, a várpalotai vadásznapokon 650 adag vaddisznósültet sütött!

Pálffy László elárulta, a sikerek, a visszajelzések rendkívül jól esnek számára, de ő igazából a vadhús népszerűsítéséért dolgozik. Elszomorítónak tartja, hogy Németországban a magyar vadhúst magas minőségő biotermékként forgalmazzák, idehaza pedig a háziasszonyok félnek tőle. Ezen mindenképpen változtatni kell!

Forrás: Vadászkürt

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere