Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Nekiment a vaddisznó

2013. 04. 15. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Horváth Milán 27. születésnapja alkalmából újjászületett, ahogy az orvosok mondták, mikor meglátták, mi történt vele.

Milán a faluja közeli erdőbe indult kirándulni néhány nappal ezelőtt. Szokás szerint magával vitt egy nagy kést, hogy az útjába kerülő bozótot irtsa, és szokása ellenére a telefonját is eltette. Ez volt az az egyik tény, amelynek ma az életét köszönheti. Ugyanis ahogy a bánya közelébe ért, a szederindák közül egy vaddisznó rontott rá szemből.

- Az anyakoca a malacait védte, én meg magamat, amikor felemeltem a két karom, hogy egy faágat emeljek közénk. Közben a jobb lábam felé közelített, ezért azt is felemeltem. Csakhogy a kést a jobb kezemen levő kesztyűre tűzve tartottam, így annak pengéje beleszaladt a lábamba - mutatja Milán.

A lábát ugyan nem tudja most felemelni, mert akkor szétnyílna a combján a 17 centi mély seb. Annyira csúszott bele az egyébként jó éles kés. Mindezt már otthonában mesélte el nekünk.

Az eset után rögtön hívta a mentőket, rendőröket, akik kiérkezésükig tartották vele a kapcsolatot, mondták, hogy milyen módon tudja elsősegélyben részesíteni saját magát. Azt is tanácsolták, hogy menjen minél messzebb, mert a vér szagára újra támadhat a koca. Milán úgy nyolcvan méternyit tudott vánszorogni, azt mondja, haza nem ért volna, annyira vérzett a combja.

Minden egyes percre emlékszik, arra is, amikor nagy szirénázások közepette a mentőhelikopter a közeli tisztáson leszállt. Azzal került kórházba Ajkára. Még aznap kiengedték, azóta a keszthelyi kórházban kezelik, kötözik. Édesanyja ott dolgozik, így ő otthon tartja szemmel a mély sebet és segít fiának a lábadozásban.

- Tegnap vették ki a csövet, most egy ideig egy lábon járok, aztán ha összeforr a seb, járókerettel közlekedhetek. Több hét, mire rendbe jövök. De az is kisebb csoda, hogy élek, hiszen ha nem lett volna nálam a telefon, ki tudja, mi történik. Hálás vagyok a rendőröknek és a mentőknek is, akik nagyon gyorsan tették a dolgukat. Akárcsak a keszthelyi kórház sürgősségi osztályán a főorvos, Szűcs Tamás. Ráadásul a kés ujjnyi vastag erek mellett szúródott a lábamba, ez is nagy szerencse, hogy nem kicsivel odébb. Azt mondták a kórházban, a születésnapom alkalmával újjászülettem - mondja a fiatalember.

Felesége és fél éves kisfia van, eddig Ausztriában dolgozott. Mostantól itthon vállal munkát, azt mondja, már több ajánlatot is kapott a környékről. Reméli, hogy az új élet már több jót tartogat számára.

Forrás: veol.hu

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere