Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Megyei Vadásznap Pápán

2014. 05. 25. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Ha valaki járt már a Veszprém Megyei Vadászkamara által szervezett Vadásznapon Pápán, akkor jól tudja, olyan gazdag a programkínálat, hogy a látogatók csak kapkodják a fejüket.

Két „szálon” indult idén is a Veszprém Megyei Vadásznap. A főzőverseny résztvevői már a kora reggeli órákban tüsténkedtek a tűz körül, később pedig a kondérok mellett, hogy az ínyencségek időre elkészüljenek. Ezúttal 21 csapat mutatta be szakácstudományát a zsűrinek, illetve a látogatóknak. Kiderült, a vadászok nem csak jól lövik a vadat, hanem kiválóan el is készítik a vadhúst.

A Megyei Vadásznap ezúttal is a Hubertus-misével indult. A vadászok védőszentje tiszteletére szervezett misét Nagytemplomban tartották. A hivatalos megnyitót azonban már az agrárexpó területén tartották. A vendégeket a házigazda Pap Gyula, a Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke, az Országos Magyar Vadászkamara alelnöke, és dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere köszöntötték.

A nap során bemutatkozott a Bakony Vadászkürt Egylet. Tartottak vadászkutya-, munkakutya-, és solymász bemutatót, azonban a legnagyobb sikere ezúttal is a főzőversenynek volt.

A Veszprém Megyei Vadásznap látogatók különdíja: Nagyacsádi Kecskeevők

A Bakonyerdő Zrt. különdíja: Takácsi-Malomsok Gerecementi Vt

Pápa Város különdíja: Döbröntei Váralja Vt.

Pápa Város Nagydíja: Bakonyerdő Zrt. huszári erdészek

Veszprém Megyei Vadászszövetség különdíja: Marcal-Bitavaközi Vt.

Veszprém Megyei Vadászszövetség nagydíja: Kislődi Hunor Vt.

Veszprém Megyei Vadászkamara különdíja: Somlótája Vt.

Veszprém Megyei Vadászkamara nagydíja: Hertelendy KHE

Veszprém Megyei Vadásznap III. díj: Bakonyér-menti Vt., Nadler Herbert VE, Dél-bakonyi Vt. Öregség Vt.

Veszprém Megyei Vadásznap II. díj: Hegyi Vadászok Vt., Marcal-völgyi Sólyom Vt., Vándor Ottó helikopáter, Rába- menti KHVE

Veszprém Megyei Vadásznap I. díj: Diana Vadászhölgy Klub, Bakonyerdő Zrt. Sárosfői erdészek, Járipatak FTK, Hajagvidéki Vt.

Veszprém Megyei Vadásznap fődíja: Fekete István Vt., Berhida- Ősi FTK

A megyei vadásznap célja, hogy a vadászkamara nyisson a közönség felé. Mára elmondtható, mindez teljesült: a látogatók jó érzéssel ülnek le egy-egy vadásztársaság asztalához, együtt mulatnak és jókat beszélgetnek. A vadásznap évről évre hangos közönségsikert arat.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHunttrophy.comVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere