Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Megyei kamarai és szövetségi küldöttgyűlés

2022. 05. 26. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Összevont megyei küldöttgyűlést tartott a Veszprém Megyei Vadászkamara és a Vadászszövetség május 25-én a megyei érdekképviselet Dózsa György utcai székházában. Az összejövetel témája a 2021-es évi szakmai és pénzügyi beszámoló elfogadása és a a 2022-es esztendőre szóló tervek ismertetése, majd megszavazása volt.

Megyénk küldöttei komolyan vették a Meghívóban foglaltakat, így a küldöttgyűlés már 15 órakor határozatképes volt. A jegyzőkönyvvezető és hitelesítők megválasztása, valamint az előre kiküldött napirend megszavazása után Pap Gyula megyei elnök számolt be az előző évi munkáról. Mint elmondta: a 2021-es év elején még nyomot hagyott a járványhelyzet, így például az erdész-vadász bál elmaradt, ugyanakkor a kamarai lövészverseny és a megyei vadásznap már alkalmat adott a találkozásra.

Pap Gyula megyei elnök beszámolót tart
További fotók ide kattintva

A vadászok száma a megyében egyértelmű gyarapodást mutat, ezzel együtt az ehhez kapcsolódó bevételek is nőttek. A kamara működése, pénzügyi gazdálkodása szabályszerű és stabil, amit az Állami Számvevőszék lezárult vizsgálata is igazolt. Az év második fele a világkiállításra való felkészülés jegyében telt, megyénkben Herenden volt látható a "Vadászat a művészetben, művészet a vadászatban" kiállítás, amely azóta Pápán várja a látogatókat. Sikeresen pályáztunk a székház felújítására, az udvar rendbetételére, az ezekkel kapcsolatos pályázatok elszámolása is lezárult. Pap Gyula hangsúlyozta, hogy a megyei kamara gazdag programkínálata nem valósulhatott volna meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Bakonyerdő Zrt. és a Verga Zrt. támogatása, valamint a vadászatra jogosultak cselekvő részvétele nélkül.

A Veszprém Megyei Vadászkamara 2021-es működéséről, valamint a 2022-es terveiről szóló dokumentumok:

2021 számokban

Beszámoló a Veszprém Megyei Vadászkamara 2021. évi tevékenységéről, a Veszprém Megyei Vadászkamara 2021. évben megvalósult főbb programjai és rendezvényei, valamint a Veszprém Megyei Vadászkamara 2022. évben tervezett főbb programjai és rendezvényei

A megyei vadászszövetség szoros együttműködésben dolgozik a kamarával, a programok közösek, külön munkaerőt sem foglalkoztat a szövetség. A kiadások és a bevételek egyaránt alacsonyak, az anyagi helyzet meglehetősen stabil, ami lehetőséget teremt arra, hogy a későbbiekben a vadászszövetség is kivegye a részét a programok megvalósításából.

A küldöttek ellenszavazat nélkül, egyhangúlag fogadták el a beszámolót és az idei programtervet. 

Az "egyéb" napirendi pontok között Maróti Béla, a Kynológiai Szakbizottság elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy bár megyénk nem klasszikus apróvadas terület, a vadászaton alkalmazott kutyák VAV-vizsgája éppúgy kötelező, mint bárhol máshol. Legalább öt fő jelentkezése esetén vállalja is a vizsga megszervezését és lebonyolítását, jelentkezni a kamara elérhetőségein lehet. Pap Gyula elnök ígértet tett arra, hogy a lehetőségről a kamarai honlapon tájékoztatja a megye vadászait.

Egyéb hozzászólás nem lévén Pap Gyula megköszönte a küldöttek munkáját, majd berekesztette a a Veszprém Megyei Vadászkamara és a Vadászszövetség közös küldöttgyűlését.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere