Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Megtartotta osztályüléseit a vadászkamara

2019. 10. 25. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A törvényi előírásoknak és az alapszabálynak megfelelően október 24-én megtartotta sport- és hivatásos vadász osztályüléseit a Veszprém Megyei Vadászkamara. A találkozón elhangzott az elmúlt két év munkájának ismertetése, illetve a jövőbeni tervek.

Az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Megyei Területi Szervezete megtartotta vadászkamarai osztályüléseit. Dr. Lukács Attila sport- és Dr. Szekrényes Tamás hivatásos vadász alelnökök elmondták, a Veszprém Megyei Vadászkamara a jelenlegi ciklusból eddig eltelt két évben is a törvényi és az Alapszabály szerinti előírásoknak megfelelően végezte tevékenységét. Kiemelték, a megyei grémium helye az országos kamarán belül meghatározó, az országos szervezet „zászlóshajójává” nőtte ki magát. Számtalan kezdeményezés országos méretűvé vált, azokat más megyék is átvették.

Baracskay Lajos titkár és Dr. Lukács Attila sportvadász alelnök
Fotó: Mizsei Bernadett

Felsorolták az elmúlt két év főbb eseményeit, programjait, és kiemelték, hogy a sajtóval kialakított viszony kiváló, egyre több médium érdeklődik a kamara rendezvényei iránt. Ennek jelentősége főként abban rejlik, hogy a televízióban és a nyomtatott sajtóban megjelenő folyamatos tájékoztatás elősegíti a vadászok megismerését, pozitív megítélését. Ismertették, Veszprém megyében az elmúlt évek során kis mértékben nőtt a vadászjegyet érvényesítők száma, ami 2780-ról 2907 főre emelkedett. Ez megegyezik a kamarai tagság létszámával: 2728 sport- és 179 fő hivatásos vadász tagunk van. A kamara tevékenysége alatt jelentős számú vizsganapot bonyolított, több eredményes vizsgázót regisztrált. Kitértek arra is, hogy jelentős költségnövekedést okozott a megye vadászainak a vadászjegy árának emelése, a kamarai tagdíj azonban nem változott.

Leszögezték, a Veszprém Megyei Vadászkamara nyitott más szervezetek felé is. Ennek köszönhetően a vadászíjászokkal, solymászokkal kiváló együttműködést sikerült kialakítani. Országos fórumokon, szakmai találkozókon gyakran elhangzik, hogy az ország egyik legjobb szervezetévé nőtte ki magát a Veszprém Megyei Vadászkamara. Mint fogalmaztak, ezek a vélemények hűen visszaigazolják, hogy a kamara vezetése jó úton jár. – Úgy gondolom, hogy a tájékoztatás kellően széleskörű volt, jól prezentálta a kamara elmúlt 2 éves tevékenységét mind sportvadászi, mind hivatásos vadászi oldalon – jelentette ki az osztályülést követően Pap Gyula elnök. – Külön hangsúlyt fektettünk a sportvadászi tevékenységeket illetően a kamara ifjúsági programjainak megvalósult részeire, illetve az elkövetkezendő időszak ezirányú tevékenységeire. A hivatásos vadászati oldalon pedig a szakemberek erkölcsi és anyagi elismerésének fontossága került fókuszba – mutatott rá.

Legközelebb november 15-én, az V. Veszprém Megyei Vadászkamarai Trófeaszemlén találkozhatnak a megye vadászai.

Mizsei Bernadett

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt