Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Küldöttválasztó osztályülések Pápán

2021. 08. 05. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Eredményesen és gördülékenyen zajlottak le a Veszprém Megyei Vadászkamara küldöttválasztó osztályülései Pápán, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpontban. Az előzetesen meghirdetett időpontra, 2021. augusztus 5-én délután 3 órára összegyűlt a szükséges létszámú hivatásos és sportvadász, így az osztályülések határozatképesek voltak.

A Veszprém Megyei Vadászkamara elnöksége nevében Pap Gyula megyei elnök köszöntötte a kamara tagjait, majd a hivatalos teendők (jegyzőkönyvvezető és hitelesítők megválasztása) után az egyes kamarai osztályokat képviselő alelnökök – dr. Lukács Attila és dr. Szekrényes Tamás – nyújtottak tömör, mégis részletes áttekintést az elmúlt négy éves ciklusban elvégzett munkáról.

Alelnöki beszámoló (Fotó: Mizsei Bernadett)

Az alapszabályszerű működés (elnökségi és bizottsági ülések megtartása) mellett az állam által a vadászkamarára ruházott feladatok ellátása, vagyis a vadászjegyek, vadászati engedélyek kiadása, a vizsgáztatás (négy év alatt 40 vizsganap, 300-nál több sikeres vizsgázó), a vadhúsvizsgáló tanfolyamok szervezése, a hivatásos vadászok továbbképzése adják a kamara alapműködését. Az érdekképviselet emellett hagyományosan gazdag programkínálattal fordul a vadászok és a civilek felé az erdész-vadász báltól a kamarai lövészversenyen át az odvaskői évadzáróig, a három helyszínen megtartott vadásznaptól a trófeaszemlén keresztül a kutyás rendezvényekig. A feladatellátás során főleg a Veszprém Megyei Kormányhivatallal, a rendőrséggel, az állami erdészetekkel és a média képviselőivel az évek során tudatosan alakított partneri viszony segíti a kamara munkáját.

A küldöttválasztó osztályülés résztvevői
Fotó: Mizsei Bernadett

A koronavírus terjedésének megakadályozására bevezetett járványügyi intézkedések nyomot hagytak a kamarai működésen is: több program elmaradt, illetve későbbre halasztódott. Ezzel együtt e körülmények között is lehet sikerekről beszámolni: pályázati forrásból finanszírozva megújult a székház és környezete, gyerekek táboroztatására is nyílt lehetőség Huszárokelőpusztán.

A kamara működése és gazdálkodása stabil és átlátható, amit úgy a szakminisztérium, mint az országos szervezet ellenőrzései, és a megyei Ellenőrző Bizottság is elismer. Az Állami Számvevőszék vizsgálatának eredménye ugyan még nem ismert, de valószínűleg megnyugtató megállapításokkal zárul majd a folyamat.

A beszámoló elhangzása után Maróti Béla köszönte meg a solymászok részére nyújtott kamarai támogatást, reményét fejezve ki az együttműködés fenntartására.

A megjelentek egyhangúlag, ellenszavazat nélkül fogadták el a beszámolót.

Szavazás a sportvadász kamarai osztályban
Fotó: Mizsei Bernadett

Pap Gyula levezető elnöki minőségében tett javaslatot a Jelölő Bizottság és a Szavazatszámláló Bizottság tagjaira, akik szintén egyhangú megerősítéssel végezhették munkájukat. A pontos regisztrációnak hála a szavazólapok kiosztása és a szavazatok összesítése nem húzódott el. 2021. augusztus 5-től tehát az alábbi vadásztársaink látják el a megyei küldötti feladatokat:

Rájuk hárul majd az a feladat, hogy az augusztus 23-án tartandó tisztújító küldöttgyűlésen új vezetőséget és országos küldötteket válasszanak.

A küldöttválasztó osztályülések zárásaként Pap Gyula gratulált az újonnan megválasztott küldötteknek, erőt és kitartást kívánva nekik a kamara előtt álló feladatokhoz.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere