Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kiűzik a vaddisznókat az inotai lakótelepről

2019. 07. 12. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Vaddisznóészlelésről érkezett több lakossági bejelentés az elmúlt időszakban a polgármesteri hivatalba az inotai Készenléti-lakótelepről - számolt be róla a megyei hírportál.

A veol.hu tudósítása szerint ezért a napokban az önkormányzat felkérésére a Bátorkő Vadászati Egyesület vadriasztó és -távoltartó szerrel kente be a városrész több fáját, hogy ideiglenesen orvosolják a problémát – mondta el kérdésünkre a helyszínen Petneházy Beatrix, az inotai részönkormányzat tagja. Kiemelte, az önkormányzat ultrahangos vadriasztókat is kihelyeztet a városrészben, ezzel is biztosítva az ott élők nyugalmát.

Speciális vadriasztó szerrel keni be a lakótelepi fák egy részét a Bátorkő Vadászati Egyesület munkatársa
Fotó: Szabó Péter Dániel / veol.hu

Petneházy Beatrix elmondta, a vaddisznók lakott területre szokása ellen a városrészben élők is sokat tehetnek. A vaddisznó ugyanis elsősorban a megfelelő búvóhely, valamint a vonzó víz- és táplálékforrások miatt jelenik meg a lakott területeken. Búvóhelynek számít minden gazos és elhanyagolt terület. Vonzó számára többek között a hullott gyümölcs, a kerti zöldhulladék, valamint a háztartási szemét. Minden tevékenység, amely ezeket a vonzó tényezőket csökkenti, hozzájárul a vaddisznók jelenlétének visszaszorításához.

Szerző: Szabó Péter Dániel, veol.hu

(A borítókép illusztráció)

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere