Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntetettek a 25. Agrárexpón

2022. 05. 14. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Pápai Agrárexpo keretében megrendezett nagyszabású megyei vadásznap idén is alkalmat nyújtott a kiváló teljesítményt nyújtó vadásztársak munkájának elismerésére.

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet Veszprém megyei előterjesztés alapján a Magyar Vadászatért Érdemérem kitüntetést adományozta dr. Simon Attilának.

dr. Simon Attila (k) a Magyar Vadászatért Érdemérem kitüntetettje

A kitüntetést átadták Győrffy Balázs és dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselők.


Dr. Simon Attila 2010-ben tett vadászvizsgát megyénkben, azóta elkötelezetten a magyar vadászat társadalmi elfogadottságáért, annak magas szintre történő emeléséért, a vadászati kultúra ápolásáért. A Herendi Manufaktúrában betöltött vezetői tisztsége kapcsán elsőként kötött együttműködési megállapodást a Megyei Vadászkamarával. Elsőként került megrendezésre vadászati kiállítás egy működő vállalkozás keretein belül a Herendi Manufaktúra Zrt. bemutató termeiben. Támogatásával valósult meg azon vándordíj létrehozása, melyet a Megyei Vadászkamara és a Megyei Rendőrfőkapitányság közösen alapított. Bekapcsolódott a Vadászati Világkiállítás rendezvénysorozatába is a „Vadászat a művészetben, művészet a vadászatban” című kiállítás létrehozásában és fenntartásában.


Az Országos Magyar Vadászati Védegylet Gróf Nádasdy Ferenc emlékplakettet adományozott a Marcal-Völgyi Sólyom Vadásztársaságnak. A kitüntetést Takács Szabolcs kormánymegbízott adta át Pethó Jenő elnöknek.

Pethő Jenő elnök (j) átveszi a Gróf Nádasdy Ferenc emlékplakettet Takács Szabolcs  Kormánymegbízottól

Hosszú évtizedek óta önálló keretek között működött, majd szövetségben a Takácsi-Malomsok Vadásztársasággal, amely működési formát elsősorban vadgazdálkodási és költségtakarékossági okokból vállalták. A tagság jelentős része helyi ember, akik különös lelkesedést tanúsítanak a vadászati hagyományok ápolását illetően. Folyamatos a fiatalítás, őket lelkesen tanítják. Az újak aktívan vállalnak szerepet a társaság életében. Folyamatos résztvevői a megyei vadászati rendezvényeknek. Költségérzékeny gazdálkodásuk eredményeként folyamatosan fejlesztik gépparkjukat, vadászházukat. Példaértékű munkát végeznek az apróvad állomány védelme és növelése érdekében, kiemelkedő a dúvadgyérítéssel kapcsolatos tevékenységük. A természetvédelem kiemelkedő őrei.

A Nimród kitüntetéseket Áldozó Tamás, Pápa város polgármestere adta át.

Nimród érem kitüntetésben részesült Györkös Ferenc. Györkös Ferenc 1982-ben tett sikeres vadászvizsgát, ekkor a Pápai Vöröscsillag Vt. tagja lett, mely később a Döbrönte Váralja Vt. nevet vette fel. Itt természetvédelmi felelős, majd a vadásztársaság titkári feladatait is ellátta. Aktív, örökmozgó vezetővé vált, nagyban elősegítette ezen nagy múltú társaság eredményes működését. 2001-ben a Hubertus kereszt arany fokozatával is kitüntették. 2002-től a Noszlopi Vt. tagjai sorába felvették, és itt is vezető pozíciókat töltött be, mind természetvédelmi felelős. 2007-től a Nadler Herbert Vadászati Egyesület tagja lett. Meghatározó szerepet vállalt a földtulajdonosokkal való együttműködésben, a fiatal vadászok aktív támogatója. Mindezen munkáját családja is nagy mértékben támogatja, fia viszi tovább ezen életformát.

Györkös Ferenc (j), a Nimród Érem kitüntetettje

Nimród érem kitüntetésben részesült Vizi Norbert, aki 1999. óta dolgozik a Bakonyerdő Zrt. Farkasgyepű Erdészeténél. Az elmúlt 23 év során – a szakmai ranglétrát végig járva – beosztott erdészként, majd kerületvezető erdészként dolgozott, 2016. óta fővadászként irányítja az erdészet vadgazdálkodási tevékenységét. Erdész-vadászként különös figyelmet szentel a két ágazat összhangjának megteremtésére. Szakmai felkészültségével, határozottságával, a vadászatok precíz lebonyolításával elismerést és tiszteletet vívott ki magának a vadászvendégek körében. Az erdészet vadföld-gazdálkodásának átalakításával, dámszarvas állományának szakszerű selejtezésen alapuló apasztásával a dámállomány jelentős minőségi javulását sikerült elérnie. Aktív szerepet vállal a Veszprém Megyei Vadászkamara és a Soproni Egyetem Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézetének az erdészet területén futó muflon kutatási projektjében. Kiváló golyó- és koronglövő, a Bakonyerdő Zrt. lövészcsapatának oszlopos tagja.

Vizi Norbert (j), , a Nimród Érem kitüntetettje

A Vadászkamara érdemérme kitüntetéseket Pap Gyula, az OMVK Veszprém Megyei Elnöke adta át.

A Vadászkamara érdemérme kitüntetést kapta Tóth Kálmán. Tóth Kálmán 1978-ban tett sikeres vadászvizsgát Veszprémben, ugyanebben az évben tagja lett a Marcal-Bitvaközi Vt-nek. Fiatalon aktív szerepet vállalt a társaság működésében, mint helyi lakos is, s ez kitűnt mindenki számára. 1985-től 2021-ig folyamatosan a társaság Intéző Bizottságának tagja volt, mint természetvédelmi és kulturális felelős. Ezen 36 éves vezetői tevékenysége nagymértékben hozzájárult a Vt. eredményes vadgazdálkodási tevékenységéhez, a vadászati hagyományok ápolásához, önzetlen, fáradhatatlan támogató munkája mindenki számára példaként szolgálhat. Hosszú évtizedeken keresztül kamarai küldött, a kamarai rendezvények meghatározó szereplője. Mindebben családja is támogatója volt és sikerült családon belül is megszerettetni a vadászatot. Fia és unokája is követi ebben a tevékenységében.

Tóth Kálmán (b) átveszi a Vadászkamara Érdemérmét Pap Gyula megyei elnöktől

A Vadászkamara érdemérme kitüntetést kapta Kelemen Ferenc. Kelemen Ferenc 2000-ben tett sikeres vadászvizsgát Veszprém megyében. A Bakonyérmenti Vt. és a Marcal-Bitvaközi Vt. tagja. Mindkét Egyesület esetében tagja az Intéző Bizottságnak. Etikus vadász, a vad védelme a természetvédelem kiemelt szerepet játszott mindig vadászati tevékenysége során. Meghatározó kapcsolatokat tudott kiépíteni mezőgazdasági és erdőgazdasági vállalkozásokkal, végzettségéből kifolyólag az állategészségügy területén is megfelelő támogatást tudott nyújtani mindkét Egyesület számára.

Kelemen Ferenc (j), a Vadászkamara Érdemérmével kitüntetett vadásztársunk

Kelemen Ferenc a Veszprém Megyei Vadászkamara megyei és országos küldötte és a Veszprém Megyei Vadászkamara Ellenőrző Bizottságának elnöke. Ezen példaértékű munkája nagyban hozzájárul a Kamara hatékony és törvényi előírásoknak megfelelő működéséhez.

Minden kitüntetettnek szívből gratulálunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere