Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kihelyezett trófeabírálat a Bakonyerdőnél

2020. 09. 07. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Együttműködési megállapodást kötött szeptember 3-án a Bakonyerdő Zrt.-vel a Veszprém Megyei Kormányhivatal arról, hogy a vadászati hatóság a jövőben lehetőséget biztosít a kihelyezett trófeabírálatra Farkasgyepűn. A dokumentumot Takács Szabolcs kormánymegbízott és Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója látta el kézjegyével.

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta: a vadásztársaságoknak kötelező a trófeákat a hatóság előtt bírálatra bemutatniuk. Hozzátette: míg ez a bírálat eddig a Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának Vadászati Osztályán, Veszprémben történt, a most kötött együttműködési megállapodás értelmében a pápai, devecseri, farkasgyepűi és bakonybéli erdészetek területéről származó trófeák esetében a hatóság munkatársai kihelyezett trófeabírálatot tartanak Farkasgyepűn.

Fotó: Domján Attila, kormanyhivatal.hu

Gím trófea esetében szeptember 20. és 30. között két napig, naponta két erdészet számára, dám és muflon trófea esetében október 20. és 30. között egy napig tart kihelyezett trófeabírálatot a szakhatóság. Takács Szabolcs hangsúlyozta: a kihelyezett bírálat nemcsak a kormányhivatal ügyfélbarát megoldásainak sorába illeszkedik, hanem lehetőséget is teremt arra, hogy az erdészet-vadászati szakmai munkát terepen végző szakemberek a bírálat alkalmával személyesen találkozzanak a szakhatósággal, tapasztalatot szerezve a bírálat szempontjairól, illetve lehetőséget nyerve a helybeni, személyes konzultációra. A kormánymegbízott megköszönte a Bakonyerdő Zrt. professzionális munkavégzését, amelybe az egyre inkább felértékelődő erdészeti turizmus működtetése is beletartozik. Varga László vezérigazgató úgy vélte: országosan is példamutató együttműködésnek lehet részese az erdőgazdaság. Hozzátette: a kapott bizalom arra kötelezi a Bakonyerdő Zrt. munkatársait, hogy továbbra is fegyelmezetten lássák el a tulajdonosi jog gyakorlója által a társaság megbízásából végzett feladatokat.

Takács Szabolcs kormánymegbízott és Varga László vezérigazgató aláírják az együttműködési megállapodást
Fotó: Domján Attila, kormanyhivatal.hu

A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. összesen mintegy 63.000 ha földrajzilag változatos és vadban gazdag vadászterületen gazdálkodik, amelyeken évente körülbelül 500 trófeás vadat (gím, dám, őz és muflon) ejtenek el.

Forrás: kormanyhivatal.hu

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere