Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kamarai segítségnyújtás Hári Bélának + VIDEÓ

2013. 02. 27. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

A Veszprém megyei Vadászkamara hathatós segítséget nyújtott Hári Bélának, aki tavaly szenvedett súlyos balesetet. Az anyagi támogatást Sümegen, a Palota Pincében adták át a Karikástető Vadásztársaság hivatásos vadászának.

Szekrényes Tamás, Pap Gyula és Hári Béla

Szűk körű ünnepség helyszíne volt a sümegi Palota Pince, ahol a térség négy vadásztársaságának (Karikástető, Fehérkő, Marcal-völgye, Sümegi Kinizsi) képviselői, hivatásos vadászok, a Veszprém Megyei Vadászkamara vezetői, az intéző bizottság tagjai voltak jelen. A rendezvény kinevezett házigazdája, Tóth Tamás, a Karikástető Vt. elnöke volt.

Az összejövetelen visszaemlékeztek Hári Béla súlyos, de szerencsés kimenetelű balesetéről. A Karikástető Vadásztársaság hivatásos vadászát tavaly november 11-én felöklelte egy menekülő szarvasbika. A fiatalembert mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol megműtötték. A műtét során kiderült: nagy szerencséje volt, a szúrás 5-6 centiméter mélyre fúródott, a szív mellett egy centire haladt el, de semmiféle létfontosságú szervet nem sértett fel. Két hónap lábadozás után állt újra munkába.

A vadászok a jó és a rossz eseményekre egyaránt figyelnek, amiket meg is beszélnek egymással. A vadásztársadalom olyan közösséget alkot, hogy ha baj van, összefognak. Aggódva figyelték a fejleményeket, várták a Hári Bélával kapcsolatos híreket. Mi sem természetesebb hát, hogy a megsérült vadász segítségére siessenek, mondta Pap Gyula, a Veszprém megyei Vadászkamara elnöke. A kieső jövedelem miatt a szervezet nevében anyagi támogatást nyújtott át Hári Bélának, hozzátette, a támogatás akár hozzájárulhat az összetört puska pótlásához is.A jó hangulatú estet színesítette Egly Márk borász, akinek sümegi bortörténeti bemutatója ezúttal is élményszámba ment.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere