Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

I. Erdész-Vadász Bál

2012. 02. 11. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Az erdészek, vadászok összefogásának eredményeként új időszámítás kezdődött az együttműködésükben. Ennek első eleme volt a sümegi első Erdész-Vadász Bál.

További fotókért kattintson ide!

A Veszprém megyei Vadászkamara a megalakulását követően azonnal életre hívta a megyei vadászbált, amely több mint egy évtizeden keresztül nagy siker mellett zajlott. 13 év után azonban eljött az ideje az újításnak, ehhez a Bakonyerdő Zrt., illetve a HM Verga Zrt. „személyében” társakra is találtak. Mindezt Pap Gyula mondta, amikor a Hotel Kapitányban köszöntötte az I. Veszprém megyei Erdész-Vadász Bál résztvevőit.

A Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója szerint még nem volt példa arra, hogy erdőgazdálkodók és vadásztársaságok közösen együtt ünnepeljenek. Úgy fogalmazott, hogy a kezdeményezésből hagyományt kell teremteni. Az est elmélyíti az erdész-vadász barátságot is.

Tengerdi Győző, a HM Verga Zrt. vezérigazgatója kifejtette, nagyon tetszik neki a megyei vadászkamara azon missziója, ahogy a vadászat, a vadgazdálkodás társadalmi elfogadtatása érdekében cselekszik. A vadászat nem más, mint hagyományőrzés, ugyanis több, mint száz éve űzik; a vadászat nem más, mint a természet erőforrásaival való megfelelő gazdálkodás. Szerinte példaértékű a vadászok, erdészek, mezőgazdászok, természetvédők összefogása, ami a rendezvény során megnyilvánult. Ez jó alapot teremt a további együttműködéshez.

A szervezők örömmel tapasztalhatták, hogy az összefogás már itt is eredményt hozott, az I. Veszprém megyei Erdész-Vadász Bálon majd 300 résztvevőt köszönthettek!  A hagyományoknak megfelelően ezúttal is kitűnő éteksor került az asztalokra, amihez Egly Márk borász csinált étvágygerjesztőt, miközben bemutatta a sümegi Palota Pincészet borait. A hangulatról Éles István és Bach Szilvia humoristák gondoskodtak, akik ezúttal dalokban mondták le poénjaikat. A talpalávalót a Change Show és Tánczenekar szolgáltatta.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videók