Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Húsz éves a VKE

2011. 05. 25. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Az idén 20 éves Vadászati Kulturális Egyesület az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezetével közösen 2011. május 22-én Nádasdladányban, a Nádasdy- Kastélyban tartotta a „Vadászünnep – Vadászati Kultúra Napja és Fejér megyei Vadásznap” című éves főrendezvényét.

Fotó: Szegedi László
További fotókért kattintson ide!

Oláh Csaba VKE elnök, Fűrész Attila OMVK Fejér megyei elnök köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően a házigazda Nádasdladány polgármestere, Varga Tünde nyitotta meg a rendezvényt.

A színes és változatos színpadi programok mellett trófea-, vadászkutyás-, solymász- és íjászbemutató, valamint a Gróf Nádasdy emlékplakettel kitüntetett vadásztársaságok bemutatkozása színesítette a programot.

A főzőversenyen hazánk legkiválóbb „vadász-szakácsai”-, a kastély „ősök termében” megrendezett hagyományos Bársony István prózamondó versenyen pedig általános és középiskolás fiatalok mérhették össze tudásukat. A Diana Vadászhölgy Klub kézműves foglalkozásaival, kosárfonóval, arcfestéssel és vadásztotóval a legkisebbeket célozta meg. A Vadász kávéházban ismert szakemberek, képzőművészek beszélgettek az érdeklődőkkel. Az étel- és italkóstolók, valamint a vadászati kiegészítők, könyvek, emléktárgyak vására egész napra tartalmas időtöltést és kellemes kikapcsolódást kínált a vadászoknak és családtagjaiknak. Ezen a napon összejöttek a Vadászati Kulturális Egyesület alapító tagjai is egy kis nosztalgiázásra, amelyen az alapítók emléklapot vehettek át.

A VKE azon fáradozik, hogy a vadászatot, mint az ember és a természet viszonyának egyik legősibb formáját, méltóvá tegye nemes hazai hagyományainkhoz és az emberi jog kiteljesítését felvállaló demokratikus társadalmi céljainkhoz. Egyesíteni törekszik mindazon vadászokat, természetbarátokat és környezetvédőket, akik hajlandók szövetségre lépni a magyar vadászati kultúra és etika fejlesztésére, Magyarország flórájának és faunájának védelmére.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Bakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere