Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Helytállás a FITASC világversenyeken

2019. 08. 27. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

2019-ben a FITASC két koronglövő világversenyt rendezett Magyarországon, a Magyarországi Vadászlövészek Egylete szervezésében.

Farkas Imre

Az elsőt május 9-12 között Gánton. Ez az 5. Fitasc Sporting Európa Bajnokság 200 korongos verseny volt, amelyen az OMVK Veszprém megyei szervezete három sportlövővel képviseltette magát, Farkas Imre 135, Tóth Zoltán 137, Vaáry Péter pedig 150 találatot ért el. Csapatunk a megyék közti versenyben a középmezőnyben végzett. Mindkét versenyen a Veszprém megyei Vadászkamara emblémájával díszített pólóban vettünk részt. A megmérettetésen viszonylag nehéz pályákon lőttünk, melyet erre az eseményre építettek. Ezeken gyakorlási lehetőség nem volt. Sajnos ilyen jellegű pálya Magyarországon nem található, ami nagyon megnehezítette a felkészülést.

Vaáry Péter

A második versenyre augusztus 22-25. között Galgamácsán került sor: ez volt a 16. FITASC Compak Sporting Világbajnokság (200 korong). Az OMVK Veszprémi megyei szervezete ismét három sportlövővel képviseltette magát (Farkas Imre 138, Tóth Zoltán 148, Vaáry Péter 167 találat). Csapatunk a megyék közti versenyben ismét a középmezőnyben végzett. A pályák nehezek voltak, felkészülésünk jól sikerült, azonban a verseny izgalma nem volt ránk jótékony hatással. Vallom, hogy lőtudásunk sokkal jobb ezeknél az eredményeknél. Komoly célunk, hogy egy-két éven belül kineveljünk olyan fiatalt, fiatalokat kik méltóan képviselhetik megyénket. 

Tóth Zoltán

                                                                      Csapatunk a versenyeken végig sportszerűen viselkedett, nem hozván szégyent Veszprém megye vadászaira. Az eredményünk lehetett volna jobb, azonban most erre telt, nem vagyunk büszkék, de szégyenkeznünk sem kell. Ezúton szeretném megköszönni csapattársaim nevében is a támogatást, mely lehetővé tette, hogy elindulhattunk eme két rangos versenyen. 

Tóth Zoltán elnök

Noszlopi LE
.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt