Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Gidákat lopott az erdőből, lebukott

2019. 12. 17. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

2019. október 20-án érkezett bejelentés arról, hogy Borszörcsökön egy családi ház melléképületében egy nő két őzet tart. A helyszínre érkező rendőrök az ingatlan udvarán megtalálták az állatokat, majd az ott lakó 45 éves nőt előállították az Ajkai Rendőrkapitányságra, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrségi hírportál beszámolója szerint az asszony beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2019 májusában a családi háza mögötti erdőnél találta a két őzgidát, amelyek a fűben feküdtek. Hazavitte azokat, és otthona udvarában nevelte hónapokon keresztül.

fotó: police.hu

A két őzet a nyomozók lefoglalták, majd visszaadták az illetékes vadásztársaság képviselőinek.

A nyomozás vizsgálati szakaszában az Ajkai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Fontos tudni, hogy a magányos őzgidák nem betegek, nincs szükségük arra, hogy megmentsék őket. Ha gidát találnak, semmiképp se érjenek hozzá, sőt, lehetőleg ne is közelítsék meg, mert ezzel lassú éhhalálra ítélik! Ilyenkor a gidán és környezetén rajta marad az ember szaga, ezért az anyja már nem fogja elfogadni. Ha úgy látják, hogy mindenképpen segítségre van szüksége, értesítsék az illetékes vadásztársaságot vagy erdőgazdaságot.

Forrás: police.hu

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere