Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Fénnyel festett természet – Gyurom János könyve

2011. 09. 11. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Megjelent Gyurom János pápai aranydiplomás természetfotós legújabb könyve Fénnyel festett természet: A Bakony címmel. A pápai aranydiplomás természetfotós olyat alkotott, aminek a karácsonyfa alatt van a helye.

A könyv szöveges része magyar, német, angol nyelvű, 180 oldalon 235 színes válogatott fotót tartalmaz.

Gyurom János könyve
További fotókért kattintson!

Gyurom János 1948-ban született Pápán. A Bakonyalja és a Bakony természeti szépségei, gazdag élővilága mély benyomást gyakorolt reá. Gyermekkora óta együtt él a megunhatatlan, mindig újat mutató, csodálatos természettel, nem csoda, ha egész életre szóló vonzódása alakult ki a természet iránt. A Bakony minden nap a felfedezés örömét kínálja a természetet szerető és védő alkotó számára. Megfogta az élővilág sokszínűsége.

Vadászként még szorosabb kapcsolatba került a tájjal az élővilággal, lesen ülve, cserkelve sok mindent látott, sokat tanult.  Aztán vadászatai során szép lassan elmaradhatatlan társa lett a fényképezőgép, mely objektívén keresztül kínál betekintést a természet mindig örök újrakezdésébe. Kedvenc témája a nagyvadak és madarak, de szívesen örökíti meg a Bakony tájait növény- és makró világát is.

Gyurom János hitvallása: „Várakozva figyelni egy madárfüttytől hangos erdőben, ahová a távoli harangszó is csak megfáradva ér el, vagy egy hajnali tóparton figyelni az ébredő természet változó szintjeit – gyönyörűség. Várni az erdei tisztásra kiváltó szarvasbikát, vagy a kotorékból kibúvó rókát – izgalom. Megfigyelni éjszaka az állatok viselkedését – titokzatosság. A tóparton lessátorban éjszakázni, és várni a gyönyörű napkeltét – kaland. Megcsodálni a Bakony erdei fölött önfeledten köröző madarakat – szabadság. Mindezek megörökítése fotón, és aztán újra átélhessem s színeket, a fényeket, az élményeket. Ez a természetfotózás.”

Gyurom János kiállításait sok helyen látták, sikeresen szerepel hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A könyv megjelenését a Veszprém megyei Vadászkamara is támogatta. Megrendelni a janos@gyuromfoto.hu címen lehet.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Verga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere