Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Ez volt a harmadik

2011. 07. 08. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Idén immár a harmadik vadászvizsgát szervezi a kamaránk. A mostani vizsgánkon 37-en vettek részt. A vizsga a hagyományoknak megfelelően gyakorlati és elméleti feladatokból áll, így sort kerítünk lövészetre, trófeabírálatra, vadfaj felismerésre, teszt kitöltésére, szóbeli vizsgára, fegyverjártassági vizsgára.

A vizsga résztvevői

Aki az első alkalommal kíván vadászfegyverhez jutni, annak át kell esnie pszichológiai alkalmassági vizsgán is. (Az elmúlt egy év tapasztalata alapján kijelenthető, szükség van erre, hiszen többeket kiszőrtek alkalmatlanság miatt.)

Vadászvizsgát – igény szerint – a jövőben is folyamatosan szervezünk. Azonban a vizsgarend vélhetően módosul, várjuk az új rendelet megjelenését. Valószínűnek tűnik, hogy kötelező lesz a vadásztanfolyam elvégzése, s csak ezt követően lesz vizsgára bocsátható a jelölt. A vadászvizsgát a jövőben várhatóan a vadászszövetség szervezi és bonyolítja. A vizsga gyakorlati részén komoly változások várhatóak.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videókOnline vadászvizsga teszt