Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Elhunyt Dr. Sáry Gyula

2019. 11. 21. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Elhunyt Dr. Sáry Gyula nyugalmazott belgyógyász főorvos, vadász, vadászíró. Hivatása és hosszú vadászélete Tapolcához és a Balaton-felvidéki vadregényes erdőkhöz kötötte. Több száz közéleti publicisztikai írása mellett vadászati témájú könyvei őrzik magas színvonalú írói, szépirodalmi munkásságát.

Dr. Sáry Gyula
(1928. március 22- 2019. október 23.)

A természettel, az erdővel, a vaddal és a vadászattal kapcsolatos élményeit és nézeteit öt megjelent kötetéből ismerhetjük meg. A könyvet író, publikáló vadászokat mindig az irodalmi értékek figyelembe vételére, a színvonalas, nívós alkotásra bíztatta. Ő maga hihetetlen magasra tette a mércét.

Egyik könyvében így ír: „Mint minden szívvel-lélekkel űzött foglalkozás, úgy a vadászat is gazdagítja az embernek a világról alkotott képét. A természet minden szép rejtélye, minden nyilvánvaló ténye tételes tudássá rendeződik elménkben. Mégis úgy érzem, az önmagamról fellelt tudás, az önismeret volt az a legértékesebb kincs, amit a természetjárás vadásztarisznyámban felhalmozott…”

Azt vallotta, hogy a természetben vendégek vagyunk, tehát úgy is kell viselkednünk. A vadászat, pontosabban a természet segít abban, hogy az ember önmagára és önmagában békére leljen.  A belső egyensúly, a belső béke tartást ad.

Dr. Sáry Gyula értékes, alkotó és vadászélet után 2019. október 23-án, 91 éves korában hunyt el.

Szegedi László

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Veszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.comVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere