Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Beismerte tettét az orvvadász

2013. 02. 14. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Állampolgári bejelentés alapján, a helyi vadászok segítségével vont intézkedés alá a veszprémi járőr egy férfit Hárskút térségében, a Hajagvidéki Vadásztársaság területén február 13-án.

Felmerült ugyanis annak gyanúja, hogy egy fegyvert, vagy annak látszó tárgyat rejtett el a közeli erdőben. Az igazoltatott személy beismerte, hogy valóban volt nála korábban egy ilyen eszköz, amelynek rejtekhelyét a rendőri felszólításnak eleget téve be is mutatta az egyenruhásnak. A ruházat- és csomagátvizsgálás során ezen kívül egy kés is előkerült az elfogott 36 éves személy táskájából.
Az intézkedést követően a férfit bűncselekmény gyanúja miatt előállították, majd őrizetbe vételére került sor. Ezzel párhuzamosan a lakásában házkutatást hajtottak végre, amely során éles lőszerek is előkerültek. A fenti tárgyakat a rendőrség lefoglalta. A férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során elismerte, hogy a fegyvert használta, azzal a közeli erdőkben több vadat is elejtett.
Fentiek alapján a hárskúti elkövető ellen jelenleg lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja, valamint lopás miatt folyik a büntetőeljárás.

Forrás: police.hu

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVeszprém Televízió - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere