Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Aranysakál állományfelmérés

2019. 10. 10. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Tisztelt Vadászatra Jogosultak! Mint ahogy arról Önöket a 2018/19-es vadászati évben már tájékoztattam, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának „Sakálkutató munkacsoportjában” az Észak-Dunántúli Vadgazdálkodási Tájat képviselem.

Akkor sakálgyomor-minta gyűjtésében kértem a vadászatra jogosultak segítségét, nem csak a Bakonyi tájegységben, hanem a teljes Észak-Dunántúli Tájban. A mintaszolgáltatást ismételten köszönöm az érintett jogosultaknak. A minták feldolgozása folyamatos, amint arra lehetőség nyílik, az eredményekről tájékoztatni fogom Önöket.

A vadászatra jogosultakkal történő aktív kapcsolattartásnak köszönhetően az aranysakál állományának alakulása folyamatosan nyomon követhető részemről és kijelenthetem, hogy rendkívül gyors növekedést mutat! Viszont az állományok nagyságáról pontos adatok nem állnak rendelkezésünkre.

A  Vadgazdálkodási Főosztály jóvoltából új lehetőségek nyíltak meg az aranysakállal kapcsolatos kutatások terén: a Vadgazdálkodási Főosztály a sakálkutató munkacsoport minden tagjának biztosít egy megafont, mellyel lehetőség nyílt az aranysakál állományának akusztikus felmérésére! Az akusztikus felmérésre használt hanganyag szintén rendelkezésre áll, melyet néhány kollégám hosszú idő óta, rendkívül eredményesen alkalmaz, nem várt eredményeket elérve.

Ezúton kívánom Önöket tájékoztatni, hogy amennyiben élni kívánnak a lehetőséggel, hogy az Önök vadászterületén is elvégezzem az aranysakál állományának akusztikus felmérését, kérem, hogy azt számomra elérhetőségeim bármelyikén jelezni szíveskedjenek! A leghatékonyabb időszak a felmérésre október közepétől decemberig, majd február közepétől március végéig tart.

Üdvözlettel:

Németh Attila

tájegységi fővadász

Telefon: 06 30/829-1152

E-mail: attila.nemeth@am.gov.hu

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere