Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

„Állatkertet” működtetett otthonában

2013. 07. 14. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Egy őzsutát és egy őzbakot tartott lakóháza udvarában Karakószörcsökön egy fiatal férfi.

Az Ajkai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 20 éves karakószörcsöki férfi ellen, akinek udvarában egy őzsutát és egy őzbakot találtak 2013. július 15-én a Devecseri Rendőrőrs munkatársai. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján Ny. András Viktor a tavalyi év májusában a közeli erdőből hozta el és vette magához az 1 éves őzsutát, a 3 hónapos őzbakot pedig 2 hónappal ezelőtt találta. Az állatokat – természetes élőhelyükből kiszakítva – a férfi saját lakóháza kertjében tartotta.

A jogosulatlan állattartásról Vers János r. főtörzszászlós körzeti megbízott szerzett tudomást. Kollégája, Zabó Tamás r. főtörzsőrmester július 15-én Ny. András Viktor lakcímén házkutatást tartott és ennek során akadt az élő erdei vadakra. A férfi ellen a nyomozást a Devecseri Rendőrőrs Bűnügyi Csoportja vadgazdálkodási szakértő bevonásával folytatja.

Az illegálisan tartott őzek

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy az erdei vadon élő állatok a magyar állam tulajdonát képezik, így az a személy, aki azokat onnan elviszi és otthonában tartja, a lopás bűncselekményét követi el.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Herendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videók