Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A Hubertlaki Kereszt kitüntetettjei 2023-ban

2023. 11. 03. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

November 3. napja a Szent Hubert, a vadászok védőszentje ünnepe. A mai vadászkamarai trófeaszemle alkalmával is sor került a Hubertlaki Kereszt kitüntetéssel elismerni a vadászat napszámosainak munkáját.

Dávid Sándor 41 éves vadászati múlttal rendelkező vadászati vezető, majd a Bakony-ér menti Vadásztársaság hivatásos vadásza. Vezetői múltját tekintve vadásztársasági titkár, elnök, vadászmester, de földtulajdonosi közösség elnöki pozíciót is betöltötte. Tevékenysége során mindig a napi vadászati tevékenységhez kötődött.

Szakmai végzettsége miatt a társaság őt alkalmazta a hivatásos vadászi teendők ellátásával. Így nem csak a társaság szakmai irányítását láthatta el, hanem maga végezhette el a működéssel kapcsolatos feladatokat is. Nagy lendülettel vetette bele magát a csapdázásba, eleinte a maga készítette létrás és Larsen-csapdákkal, majd a kamarai pályázaton nyert egy millió forintból létrehozott csapdaparkkal. A megye egyik legeredményesebb csapdázója lett, amit a mai napig is aktívan végez. Többek között nevéhez fűződik a Veszprém vármegyében hivatalosan jelentett, illetve csapdával elfogott első nutria elejtése is ebben az évben.

Legfontosabb feladatának tartja a drasztikusan szűkülő élőhely mellett, az apróvad törzsállományának szinten tartása érdekében a dúvadak apasztását a törvényben engedélyezett módokon, valamint a területükön élő nagyon jó őzállomány megőrzését, amit a szakszerűen végrehajtott minőségi és mennyiségi szabályozással valósít meg, úgy, hogy a társaság tagjainak a lehető legtöbb vadászati lehetőséget biztosítsa.

A vadásztársaságban végzett munkája mellett, a kamara megalakulása óta a társaság küldöttje, és aktív résztvevője a kamarai és helyi rendezvényeknek.

Steierlein Róbert a Verga Zrt. Kab-hegyi Erdészetének kerületvezető erdésze és egyben hivatásos vadásza. Az erdővel való kapcsolata elsősorban édesapjának köszönhető, aki a lakóhelyükhöz közeli Kab-hegy Pulai erdészkerületének szakirányítójaként dolgozott. Mellette alakult ki a vadászat iránti szenvedélye is, amely megalapozta a szakma iránti érdeklődését és a vadászat, mint hivatás felé tanúsított elkötelezettségét. A technikusi oklevél megszerzését követően gyakornokként hosszú évekig lehetősége volt a tapasztalatszerzésre és már akkor tevékeny részt vállalt a vadászatban, szívesen és fiatalos lendülettel kapcsolódott be az egyéni vadásztatásba és a terelővadászatok lebonyolításába. A rábízott munkákat, feladatokat jelenleg is megbízhatóan és aktív kezdeményezéssel végzi, melynek elengedhetetlen alapja az a tapasztalat és területismeret, amelyet gyerekkorától kezdve megszerzett.

Azok a bérvadászok, akik a lesvadászattal szemben előnyben részesítik a fárasztó, de rendkívül izgalmas cserkeléseket, a kutatásokat a rejtőző vad után, ragaszkodnak a társaságához és munkájához. A vadászatok során rengeteg felejthetetlen élményt szerzett az általa kísért vadászvendégeknek. Nagy teherbírású, munkájára igényes, megbízható munkaerő, akire a kollégái és barátai mindenben számíthatnak.

Kovács Ferenc, a Bakonyerdő Zrt Balatonfüredi Erdészetének fővadásza pályafutását az akkori Sümegi Kisfaludy vadásztársaságnál kezdte, mint vadőr, majd vadászmester. Az itt eltöltött kilenc év után a Börzsönybe került, a mostani Ipolyerdő Zrt. jogelődjeinél töltötte be a vadászati ágazatvezetői posztot húsz éven keresztül. A börzsönyi évek után visszatért a megyébe, az uzsai erdőtömbben gazdálkodó Orion Vt. vadászmestere lett. Az itt eltöltött 8 év után került a Bakonyerdő Zrt.-hez. Egy évet az erdőgazdaság Devecseri Erdészeténél szolgált; majd ezután 2016-tól az Agár-tetői vadászterület fővadászi feladatait látja el. Munkájára igényes, azt magas színvonalon végző, nagy munkabírású, lelkiismeretes szakember. Hozzáértésének és tapasztalatának köszönhetően rendkívül eredményes vadászkísérő, gondos területgazda, mindezek mellett kiváló vérebvezető. A szakmában végzett 45 évnyi munkájával tevékenyen részt vett a vadászati ágazat szakmai színvonalának emelésében, kultúrájának fejlődésében és hozzájárult a Bakonyerdő Zrt. vadgazdálkodásának kedvező megítéléséhez. 

Minden kitüntetettnek szívből gratulálunk, valamint további eredményes munkát kívánunk nekik!

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHerendi Porcelánmanufaktúra - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere