Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vizsla Válogató Verseny Szabolcs megye

2017. 09. 18. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

2017. szeptember 16-án került megrendezésre a Szabolcs megyei Vizsla Válogató Verseny.

A maroknyi lelkes kutyavezetőt igen csak kellemetlen szeles idő fogadta Tiszavasváriban, a téglagyár tavánál. A mondás szerint mit sem ér a hideg szél nélkül. Nos, itt nem volt gond sem a hideggel, sem a széllel. Bár a határozott irányú folyamatosan fújó szél könnyítette a mezei munkát azért mégis kellemetlen érzetet adott. A vízi munkára azonban megemberelte magát az idő és ugyan csak meleg lett.

Érdekes és kissé szomorú a tény, hogy a magyar vizsla fellegvárának tartott Szabolcsban leginkább német vizsla állt rajthoz.

A kutyát és gazdát egyaránt próbára tevő nap végén az öt indulóból négy teljesítmény lett értékelhető. Nem volt egyértelműen olyan feladat, melyben minden kutya gyengén teljesített volna. Inkább az egyéni attitűdök és a pillanatnyi forma döntött.

Ez úton is köszönjük a Tiszavasvári Szikra vadásztársaságnak, hogy helyett biztosítottak számunkra. Reméljük jövőre népesebb lesz az indulók tábora.


A versenyről készült képek a Facebook-on


 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt