Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Véradás a civilekért

2021. 12. 14. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

A megyei Vadászkamara december 16-án első alkalommal hirdet meg véradást, a Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom keretében

Az ember természetéből fakadóan sajnálja az elesetteket és a betegeket, de akkor kezdi igazán átérezni a helyzetüket, ha maga is abba kerül. Nincs ez másként a véradással sem. Bár rendszeresen hallhatjuk, hogy milyen pótolhatatlan és életmentő a vér, mégis mindig van valami, ami éppen fontosabb, mint vért adni. A vér nem pótolható gyógyszerekkel és művi megoldásokkal, vagyis aki vért ad, az szó szerint életet ad!

Tudta ezt minden vadásztársunk, s mégis, amikor a közelmúltban vadásztársadalmunk egyik megbecsült tagja szorult vérre, akkor döbbentünk rá, hogy milyen fontos az a néhány deci vörös folyadék.

Akkor értettük meg, hogy bármelyikünk kerülhet ilyen helyzetbe, sőt nem csak mi, hanem szeretteink, családtagjaink is.

Ezt felismerve kezdte a megyei Vadászkamara keresni a lehetőségét, hogy a példás összefogásra képes vadászokat a véradásra bíztassa, ezzel is segítve a vérre szoruló honfitársainkat.

S ahogyan a mondás tartja: ahol szükség ott a segítség. Ugyanis az Országos Magyar Vadászkamara Somogy megyei Területi Szervezete már 2006. óta minden évben megszervezi a véradást tagjai között. S nem csak megszervezi, hanem nevet és rangot is adott neki. Így született meg a Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom, melyhez 2021. évben a Szabolcs megyei Vadászkamara is csatlakozott.

A mozgalom a Somogy megyei Vadászkamara saját kezdeményezése és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy partnerként tekintettek ránk és tárt karokkal fogadták csatlakozási szándékunkat.

A Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom célja már alakulásakor kristálytiszta volt. A vadászok, karjukat nyújtva, vérüket adva segítik a társadalom erre szoruló tagjait. Bár az esetek nagy részében ismeretlen a vér útja, de hisszük, hogy jelentősen hozzájárulhatunk rászoruló embertársaink műtéteihez, kezeléseihez, vagy akár életeket menthetünk meg.

Az elképzelés megállta az idők próbáját, hiszen eddig Somogy megyében 1.100 vadász nyújtotta kezét a civilek felé, bizonyítva ezzel önfeláldozását és együttérzését.

Szabolcs megyében első alkalommal december 16-án, a megyei Vadászkamara Muskotály utcai székházában kerül sor a véradásra. A véradó vadásztársakat 10.00 órától várjuk.

Hiszünk benne, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vadászok is legalább olyan segítőkészek, mint a Somogy megyeiek és nagy számban fognak részt venni a véradáson.

Kemenszky Péter Somogy megyei titkár, a mozgalom megálmodója a következőképpen foglalta össze a Vadászok a Civilekért Véradó Mozgalom ars poeticáját:

„ Amíg még nem volt rá szükséged, nem tudhatod, hogy mennyire fontos és azt kívánom ne is legyen rá…..de ha odakerülsz, hogy esetleg mégis, nyugodj meg….., gondolj mindig arra a kedves vadász ismerősödre, akitől már hallottál a mozgalomról…..segítünk!”

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere