Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadásznapi beharangozó

2022. 06. 14. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara 1997-ben történt megalakítása óta első ízben éri Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét az a megtisztelő feladat, hogy helyt adhat az Országos Vadásznapnak!

A több, mint 20 éves hagyományhoz méltó helyszínt találni nem volt kis feladat, de számos lehetőséget mérlegelve a megye vezetése kiválasztotta azt, mely minden szempontból alkalmas a rendezvény megtartására.

A Tiszadobon található Andrássy Kastély és a hozzá tartozó bő nyolc hektáros park nem csak igazi ékszer a Holt-Tisza és az élő Tisza közzé zárva, hanem vadászati vonatkozása is van.

Az építtető Andrássyak nem csak a Tisza szabályozásában jártak élen, hanem megtelepítették Tiszadobon a dámot. Többek között Guthra is kerültek innen vérfrissítési céllal dámok. Nem ok nélkül érzik az ott terítékre került világrekord agancsokat kicsit sajátjuknak az itteni vadászok.

Az Országos Vadásznap már évek óta egy szakmai nappal, konferenciával indul. Most sem lesz ez másként. Az első nap országos és helyi jelentőségű vadgazdálkodási témákról hallhatnak előadásokat az érdeklődők.

A második nap a közönségé, ahova minden vadásztársat, érdeklődőt tisztelettel hívunk.

A kastély belső tereiben külön a vadásznapra összeállított kiállítással várjuk a kilátogatókat. A parkban többek között vadászkutya verseny, íjászat, solymászat, kutyabemutató, erdészeti tanulmányösvény, népi gyermekjátékok, trófeamustra szerepel a programban. Ezen túl elmaradhatatlan része a rendezvénynek a megyei vadásztársaságok főzése, valamint a megyei vadászkamarák bemutatkozása. A főzéshez természetesen főzőverseny is tartozik, ahol majd eldől, hogy ki tudta a legjobb vad, illetve haléltelt kifőzni.

Ha már főzés, akkor jó tudni, hogy a megyei vadászkamara guenniss rekordot akar felállítani a helyszínen megfőzésre kerülő szarvas gulyással.

Augusztus 27-én a kilátogatók az Andrássy Kastély parkjában meggyőződhetnek róla, hogy milyen nagy üst kell a rekord mennyiségű gulyás elkészítéséhez.

Minden érdeklődőt várnak a szervezők.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com