Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Regionális Hivatásos Vadász Verseny

2022. 06. 21. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében adtak randevút egymásnak A Borsod-Abaúj-Zemplén és a Hajdú-Bihar megyei hivatásos vadászok. Legalább is azok, akik vállalták, hogy megmérettetnek a megyei válogató versenyen.

 

Reggel 08.00-kor már szólt a vadászkürt Bujon, és a 16 versenyző belefogott a húsz állomás feladatainak teljesítésébe.

A szervezők most sem okoztak csalódást. A helyszín előkészítésében Vinnai Attila és segítői, míg a feladatok kitalálásában és kivitelezésében Hajzer Szabolcs és barátai alkottak emlékezetest.

Nem csak a versenyzők, hanem a hivatásos vadászokból és tájegységi fővadászokból álló bírói kar is számos új ismerettel gazdagodott a verseny folyamán.

A helyi specialitásként életre hívott értékelő rendszernek, na meg a versenyirodát működtető kolleganőknek köszönhetően, az ebéd elfogyasztása után azonnal eredményt lehetett hirdetni és délután négykor már hazafelé tartottak a versenyzők.

Igen fogós volt a pálya, hiszen a maximális 650 pontból a legjobb versenyző 492 pontot ért el.

Az eredmények megyénként kerültek kihirdetésre, hiszen itt dőlt el, hogy melyik megye kit fog delegálni az országos versenyre. E mellett egy nagy összesítés is készült, tájékoztató jelleggel.

Hajdú-Bihar megye legeredményesebb versenyzője Lukács Ferenc lett. Az összes eredményt tekintve ezzel negyedik helyezést ért volna el. Szintén dobogós helyen végzett Papp Mihály és Varga Dávid. Borsod-Abaúj-Zemplén megye legjobbjának Gál István bizonyult, aki eredményével az összesített második helyet is megszerezte. Dobogós helyen végzett Varga László és Drótár László.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Róka Bence végzett az élen, megszerezve az összesített első helyezést is. Gaál Sándor és Tajdi László állhattak fel még a képzeletbeli dobogóra. Gaál Sándor az összesített harmadik helyét is magáénak mondhatta.

A verseny jó hangulatban zajlott le és nem csak a versenyzők, hanem még a bírók is számos dolgot tanultak a feladatok értékelése közben.

Bízunk benne, hogy minden versenyző fogja tudni kamatoztatni az itt megszerzett tudást és tapasztalatot Kaposváron, az országos versenyen is. Gratulálunk nekik és eredményes felkészülést kívánunk az országos megmérettetésre.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt