Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

NAV.GOV.HU

2017. 05. 19. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Az adóhatóság honlapjának puszta hallatán egyes vadásztársaságokat kiver a veríték. Holott az állami adóhatóságtól csak annak van félnivalója, aki nem tartja be a játékszabályokat. A NAV szívesen segít, ha kérdezünk, csupán megfelelően kell feltenni a kérdéseinket.

Segítőkészségükről tettek bizonyságot május 03-án, amikor is eleget téve kérésünknek a Szabolcs megyei vadászatra jogosultaknak tartottak tájékoztatást.

Az új 20 éves ciklusnak minden vadásztársaság igyekszik rendezetten nekivágni. Azonban az adótörvények, a Civil törvény és a Polgári törvénykönyv is igen sokat változott az elmúlt időszakban, nem beszélve a Vadászati törvényről. Éppen ezért a változással érintett területeket és a teendőket ismertette az adóhatóság felkészült szakembere a közel százötven megjelent vadásszal és könyvelővel.

Olyan kardinális kérdések kerültek tisztázásra, hogy mi alapján kell az alap és vállalkozási tevékenységet elkülöníteni, hogyan kell elszámolni a vadászház nem vadászati célú hasznosításából keletkező bevételt és mi a szabályos eljárás a hivatásos vadász gépjármű használatának papírozása során.

A földtulajdonosi közös képviselők számára az adószám megtartása és igénylése, valamint a kötelezően kiállítandó bizonylatok témakörből hangzottak el hasznos információk.

Ez úton is köszönjük a jól felépített korrekt előadást.

 

Fazekas Gergely

kamarai titkár

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com