Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

31. Milotay Gábor Emlékverseny

2023. 07. 10. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Vasárnap zajlott a megyénk sportlövőjének tiszteletére rendezett 100 korongos verseny a Vuk lőtéren.

Az időjárásra, szervezésre és ellátásra nem lehetett panasza a 43 versenyzőnek és a szép számmal kilátogató nézőknek. Szedlár László és családja egész nap azon fáradozott, hogy a versenyzőknek valóban csak a korongokra kelljen koncentrálni. Külön színfoltja volt a versenynek, hogy a helyezett versenyzők 1-1 üveg borral is gazdagodtak, illetve kisorsolásra került 500 lőszer a nevezők között.

A négy pálya gépei úgy kerültek beállításra, hogy a kevésbé gyakorlott fegyverforgatók is jó élményekkel távozzanak. Így aztán nem csoda, hogy a dobogós helyekhez még a vadászok között is 80 korongos teljesítmény kellett, míg a hivatalos versenykártyával rendelkezők estén a 85-90 találat biztosította a dobogós helyet.

Külön kerültek értékelésre a MVE versenyzők teljesítménye, illetve a sportvadászként nevezettek eredménye.

A vadász kategóriában a hölgyek rendszeresen képviselik magukat a versenyen, de ritkán jön össze, a kategóriában 3 fő. Most Terebesi Tímea volt, aki megmérette magát és nyerte meg 58 koronggal a kategóriát.

Juniorok között az elmúlt évben feltűnt Szabó Sándor 88 koronggal első, míg Gresnyer József 62 találattal másodikként végzett.

A 18-55 év közötti, felnőtt kategóriát a verseny állandó résztvevőjeként, Turcsán János nyerte 88 koronggal. A második és harmadik helyen a kálmánházi Kovács fiúk osztoztak. Gábor 84, míg István 80 korongot talált el.

Az 55 év fölötti, veterán kategóriát 75 találattal nyerte Vígh János. Kakócz Lajos, régi vágású dupla puskájával 75 találatával csak a pályasúlyozás miatt szorult a második helyre, míg id. Szakács Zoltán 68 koronggal bizonyította, hogy a kor nem akadály a dobogós hely elérésében.

Az MVE versenyzők kezdő kategóriájában Zarándok János végzett az élen 86 koronggal. Dr. Veréb Krisztián 75 korongja a második helyre, míg Háda Krisztián 70 korongja (pályasúlyozással) a harmadikra volt elég.

MVE amatőr kategóriában Galambos Róbert 85 találattal hódította el a dobogó felső fokát. Mindössze egyetlen koronggal maradt le tőle a második helyezett Mosolygó András. Kovács Miklós 82 korongja pedig bronzérmet ért.

Az MVE felnőtt kategóriában két olyan versenyző is indult, akik „hivatalból” jól lőnek. Ifj Szakács Zoltán 97 korongot, Juhász Péter 94-et talált el. Nagyon sportszerűen nem kérték, hogy eredményüket a versenyben értékeljék, így első helyezett 93 koronggal Sándor János lett. Kovács Ottó 92 találatával állt fel a dobogó második fokára, és Kohut Lászlót 86 találata juttatta a bronzéremhez.

Az MVE Seniorok között Hajós Csaba bizonyult a legjobbnak 78 találattal, akit Koczka György követett 72 korongos és Révész László 68 korongos teljesítménnyel.

Külföldi versenyzőnk, Borhidan Vasile 79 találattal mutatkozott be.

Két csapat nevezett a versenyre, melyből a Kálmánházi Nimród Vt (Karasz József, Kovács Gábor, Kovács István, , Szabó Sándor) 252 koronggal diadalmaskodott, míg a Szikra Vt. (Kakócz Lajos, Nácsa Balázs, Róka Bence) 211 koronggal lett a második.

Gratulálunk a versenyzőknek, és külön köszönjük a profi kivitelezést és a precíz, pontos lebonyolítást Szedlár Lászlónak s kedves családjának.

2023.07.10. Fazekas Gergely titkár

OMVK Sz-Sz-B vármegyei Területi Szervezete

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere