Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Hivatásos vadász régiós verseny

2023. 07. 03. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

Immár harmadik éve mérik össze régiós szinten a hivatásos vadászok a tudásukat, hogy eldőljön, kik képviselik majd az országos versenyen Borsod, Szabolcs, és Hajdú vármegyéket.

Az idei versenynek Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye adott otthont, ahol vármegyénként 5-5 versenyző szerzett jogot az indulásra.

A Szerencs mellett fekvő Levente lőtéren a tájegységi fővadászok és a Vadászati Hatóság szakmai kvalitásait is kihasználva, jól átgondolt, precízen megvalósított, szakmailag és szervezésben is meglehetősen magas színvonalú versenyt rendezett a BAZ vármegyei Vadászkamara. A szervezéshez és lebonyolításhoz ezúton is gratulálunk.

Vármegyénkből hat fő jelentkezett a megmérettetésre. Bár öt főben volt megadva a létszám, a szerencsés véletlen folytán befért a keretbe mind a hat hivatásos vadászunk. Vármegyénket név szerint a következő kollégák képviselték: Zsanda Zsolt, Juhász Péter, Kiss Gábor, Gaál Sándor, Tajdi László, Róka Bence.

Vármegyénk versenyzői most sem vallottak szégyent, hiszen a három vármegye összesített listáján ketten is az első ötben voltak.

Bár mindenkit az érdekel ki lett az első, mégsem gondolom, hogy ez a legfőbb üzenet egy ilyen szakmai versenynél. Határozottan úgy tartjuk, hogy minden induló nyertes volt, hiszen láthatóan sok új ismerettel gazdagodtak, és számos olyan napi szakmai kérdésben tájékozódtak, mely a szomszédos vármegyéket érinti.

Vármegyénk legjobbja Róka Bence lett, másodikként Tajdi László állhatott fel a dobogóra, míg Gaál Sándor mindössze 0,9 ponttal lemaradva lett harmadik.

Összesítettben szintén Róka Bence végzett az élen, 20 ponttal megelőzve a második helyezett, hajdú-bihari versenyzőt. Tajdi László ötödik helyet ért el összesítettben. A pálya színvonalát és a versenyzők felkészültségét jól mutatja, hogy a dobogóhoz legalább 217 pontot kellett teljesíteni a 334,5 összpontszámból.

Gratulálunk minden résztvevőnek és külön köszönjük A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Vadászkamarának a szép és tartalmas versenynapot.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt