Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

"Az erdő télen" rajzpályázat értékelése

2023. 01. 18. | Az OMVK Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete |

2022 decemberében hirdette meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei vadászkamara „Az Erdő télen” rajzpályázatát.

A pályázatra általános iskolások színes ceruzával készült rajzait vártuk 1-4 osztályos korig. Alapvetően megyei hatáskörűnek indítottuk a pályázatot, de a közösségi médiában messze megyénken túl is eljutott a felhívás.

Aztán egyszer csak elkezdtek érkezni a rajzok, melyek mennyiségben messze felülmúlták várakozásainkat.

A beküldési határidő lejárta után ugyanis 1850 alkotást vettünk számba. A beküldött pályamunkák közel fele pedig más megyékből érkezett. Kaptunk rajzot Borsodból, Hajdúból, Békésből, Jász-Nagykunból, de Pest megyéből, Baranyából, Somogyból sőt még Zalából is!

A rajzokat látva gyorsan átértékeltük a díjazásról szóló elképzelésünket. Úgy döntöttünk, hogy megyén belüli és megyén kívüli kategóriát is felállítunk, és mindkét kategóriában, minden korosztályban hirdetünk első, második, illetve harmadik helyezettet. Így végül 24 gyermek ért el rajzával helyezést.

Arra külön ügyeltünk, hogy minden pályázó gyermek kapjon szorgalmáért valamit. A „Kisvadász” újságot éppen alkalmasnak találtuk erre a feladatra. A postázása folyamatosan zajlik, hiszen ennyi levelet megcímezni nem kis feladat.

A díjazott gyermekeket 2023. január 14-ére, szombatra invitáltuk meg egy-egy kísérővel a Vadászkamara székházába ünnepélyes díjátadóra.

Nagy örömünkre szolgált, hogy végül 21 gyermek tudott eljönni az ünnepségre, melyet stílusosan vadászkürt szava nyitott meg.

Szentpéteri Levente a pályázatot értékelő Hagyományos Vadászati módok Szakbizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket és méltatta a gyermekek szorgalmát, ügyességét. Szalay Rita Vadgazdálkodási Asszisztens ismertette meg a jelenlévőkkel a vadászkürtölés hagyományát és további kürtszignálokat kért a megyei Vadászkamara Kürtegyüttesének tagjától, Vitális Zsombortól.

Ezt a rajzok rövid értékelése és méltatása követte, majd megkezdték a díjak átadását.

A gyermekek a megérdemelt serlegek mellé Valaczkai Erzsébet és Boros Zoltán festők falinaptárait, színes ceruzákat, madárhatározó könyvet, hazai vadfajokat ábrázoló kitűzőket kaptak. Szintén Valaczkai Erzsébet jegyzi azt a hazai vadászható vadfajokat ábrázoló posztert és egy-egy vadfaj nagy poszteren ábrázolt alakját is, melyet hazavihettek. Természetesen nekik is járt a „Kisvadász”.

Nem csak tárgyi emléket kaptak azonban a díjazottak. Az ebéd előtt Szentpéteri Levente és Harris-ölyve jóvoltából bepillantást nyertek a solymászat rejtelmeibe, míg Szalay Rita Szeder kutyájával és rövid előadással nyűgözte le őket.

A mosolygós arcok garanciát jelentenek arra, hogy ezek a gyermekek életre szóló élményt kaptak tőlünk, vadászoktól! Gratulálunk nekik és bízunk benne, hogy az idei pályázaton is találkozunk velük!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt