Somogy megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

A KÁN-on lesz a Somogyi Vadásznap!

2023. 09. 01. | Az OMVK Somogy megyei szervezete |

A MATE és a Magyar Mezőgazdaság Kft. 2023. szeptember 29-október 1. között újra megrendezi a KÁN Egyetemi Napokat a Kaposvári Campus és a Pannon Lovasakadémia területén.

Ahol a középső (szombati) napon a hagyományos vadgazdálkodási/vadgasztronómiai napot a Vadászkamarával és a Somogy Megyei Vadászok Szövetségével karöltve szervezett Somogy Vármegyei Vadásznap teszi színesebbé.
A szervezők úgy döntöttek tehát, hogy a megyeszékhelyen minden évben rendezett nagyszabású agrár-seregszemle ragyogó helyszíne lehet a vadászok ünnepének is, amelynek közelebbi helyszíne a Pannon Lovasakadémia Militari pályája lesz.
A Vadásznapi megnyitót követően lesz Hubertus mise, ezután kerül sor a vadászati kitüntetések átadására. Természetesen elmaradhatatlan az ifjú vadászok fogadalomtétele, ahol a nagy nyilvánosság előtt tesznek esküt a vadászok táborához újonnan csatlakozottak. A délelőtt folyamán vadásztársaságok is bemutatkoznak, akik hagyományos, vagy éppen rendhagyó       vad, - vagy helyi gasztronómiai különlegességeket készítenek szabad tűzön és lesz solymász, valamint vadászkutyás bemutató is.
Az állattenyésztési szakma képviselőit, a vadászokat, a nagyközönséget és a kisgyermekes családokat is színvonalas, interaktív programok várják a rendezvényen.
A Dunántúl legnagyobb agrárrendezvényén – az állattenyésztés mellett – kiemelkedő szerepet kap az agrár-felsőoktatás és az agrárszakma, a vadásznap keretein belül pedig a középszintű erdészeti és vadgazdálkodási képzés népszerűsítése.  
A három napos kiállításon több szakmai konferenciát is tartanak. A nyitás előtti napon kerül sor a nagy múltú Nyúltenyésztési Tudományos Napra és a VI. Halászati kerekasztal-beszélgetésre is. A húsmarha-tenyésztésre idén is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők és a kiállítási területen több interaktív előadással és bemutatóval várják az érdeklődőket.
A tavalyi évhez hasonlóan 2023-ban is kiemelt szerepet kap az Agrár-felsőoktatási Intézmények Gazdászversenye, de a programok között szerepel a vadgasztronómiai főzőverseny, amit immár 13. alkalommal rendeznek meg a vadgasztronómia és a vadhúsfogyasztás népszerűsítése céljából.
Az Állattenyésztők Napja programját is teljesen beillesztették a KÁN rendezvényei közé, ennek értelmében a rendezvényre szeptember 29-én, a megnyitót követően kerül sor.
Idén is lesz Helyi Ízek Utcája, ahol helyi és környékbeli őstermelők, kézművesek kínálják portékáikat. Ismét várja a látogatókat az Élményliget, ahol különféle hagyományőrző bemutatókkal és jurtafaluval várják az érdeklődőket. Az Élményliget ad majd otthont a családi programoknak, kézműves foglalkozásoknak is, valamint a kisgyerekek körében népszerű Mesetérkép jutalmát is itt lehet majd átvenni. A hétvégén lesz Bábszíntér előadás és pónilovaglás, valamint a kiállítás mindhárom napján lehetőség lesz Kádár Ferkó Fotószínházában korhű ruhákba beöltözve emlékfotókat készíttetni. A vasárnapi napon pedig az Alma Együttes koncertjével várják a kisgyerekes családokat. A programsorozat elmaradhatatlan eleme a kisállat-simogató, a Gazdaudvar, valamint a patkolókovács-, nyírási és fejési bemutató is. És természetesen, ha Kaposvár, akkor lovasprogram: idén is számos alkalommal várják majd sokszínű bemutatók a családokat a Fedeles Lovardában.
Az elmúlt évek nagysikerű, külön belépőjeggyel látogatható koncertjeit követően idén is nagyszabású zenei koncerttel készülnek: péntek este Majka ad koncertet a Fedeles Lovardában.

A 2023. szeptember 30-án, szombaton a Vadásznapra érkezők a látogatói parkolókat is használhatják térítés ellenében, de a vadásznapi részleg és parkoló térítésmentesen látogatható (a KÁN-ra viszont jegy váltása szükséges!)
Parkolás helyszíne: A Vadásznapon ingyenes parkolási lehetőség a Pannon Lovasakadémia területén, a Military pálya/Élménypark részlegen lesz lehetséges a meghívóban szereplő térkép alapján. Belépésre maga a meghívó, vagy annak a Somogyi Vadászok Hírleveléből kivágott oldala, illetve a honlapról (www.omvk-somogy.hu) letölthető/kinyomtatott verziója jogsít, amelyet a Lovasakadémia bejáratánál kell majd bemutatni.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt