Vadhús a menzákon
Júniustól elérhetővé válik a közétkeztetésben a vadhús. Prohászka Béla, a Mintamenza Program vezetője közölte: a vadhús a magyar óvodai, általános iskolai közétkeztetésben eddig nem szerepelt. Áprilisban Békéscsabán már vadhúsból készült ételeket fogyasztottak a gyermekélelmezési intézmény által ellátott gyermekek, akiktől kedvező visszajelzés érkezett.
A Mintamenza Program ajánlásában alapanyagként szerepel a vadhús, az a cél, hogy minél többször és több helyen megjelenhessen a közétkeztetésben - tette hozzá.
Eddig országosan 250 főzőkonyha csatlakozott, így mintegy 700 ezer gyerek étkeztetésének javítása, egészségesebbé tétele kezdődött el. A konyhák csak bevizsgált és ellenőrzött alapanyagokat használhatnak fel az ételek készítéséhez, a Vadex Zrt. alapanyag-ellátóként csatlakozott a programhoz.
Forrás: 24.hu. A teljes cikk itt érhető el.