központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Útmutató a vadászjegy online érvényesítéséhez

2022. 01. 01. | Az OMVK központi szervezete |

A vadászjegyek éves kiváltására, érvényesítésére a Vadászkamara megyei Területi Szervezeteinél a helyi ügyfélfogadási rend személyes ügyintézése mellett, online úton is lehetséges.

Az online vadászjegyérvényesítés hasznos tudnivalóit és lépéseit, a tesztfelületünkön készített képernyőképek segítségével mutatjuk be.

Az online érvényesítési felület használata a https://ugyfelszolgalat.omvk.hu címen mind számítógépről, mind mobil eszközökről támogatott. A weboldalon megjelenő információs panelek és hibaüzenetek segítik a kitöltést. Javasolt az oldalt valamelyik modern böngészővel pl. Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge Chromium használni. Kb. 5-10 perc alatt elvégezhető a vadászjegy érvényesítési kérelem elektronikus benyújtása. További segítséget az online rendszer használatáról a www.omvk.hu Ügyintézés menüpont/Online ügyintézés fülre kattintva találhatunk.

Elakadás esetén a megyei Területi Szervezetet érdemes keresni az www.omvk.hu/oldal/kapcsolat oldalon található elérhetőségek valamelyikén. Az új vadászoknak az első vadászjegy váltása alkalmával, illetve azon vadászoknak, akik egyéni (nem vadászkamarai) vadászbaleset és felelősség biztosítással rendelkeznek, valamint a lakcímváltozással érintett vadászok esetében mindenképpen be kell fáradni az illetékes Területi Szervezethez személyes ügyintézés céljából.

A vadászjegy online érvényesítés lépései:

A Vadászkamara Online ügyfélszolgálata a https://ugyfelszolgalat.omvk.hu weboldallal érhető el. A megjelenő oldalon a Belföldi vadászjegyek halmazban, a Vadászjegy érvényesítés csempére (vadászjegykártya képére) kattintva indíthatjuk el az ügymenetet.

 

A vadászjegy érvényesítésére kattintva a felület átnavigál minket az azonosítási szolgáltatások lapra. Ahogyan bármely más Magyarorszag.hu-val összekapcsolt rendszer esetében, a vadászjegyváltás indításakor is bármely azonosítási típus közül lehetőség van a rendelkezésre álló szolgáltatások egyikét tetszés szerint választani.

A legáltalánosabb az Ügyfélkapus azonosítás, ahol a Kormányablakban megigényelt felhasználónév és jelszó megadását követően a tavaly megismert vadászkamarai felületre lépünk vissza.

1. A sikeres azonosítás után a felismert vadászhoz tartozó alapadatok automatikusan kerülnek kitöltésre, csak a vadászjegy számot kell beírni az egyetlen üres mezőbe (ezt első belépéskor kell megtenni). Itt érdemes figyelni arra, hogy az azonosítóban szereplő kötőjel automatikusan beíródik, ezért csak a számokat kell begépelni.

2. A tovább gombra kattintva az érvényesítési adatok automatikusan betöltődnek az adott vadászati évre. A vadászjegyet minden vadászati évre érvényesíteni kell a jövőben is. Tehát az igényelt új típusú vadászjegy érvényessége a 2022/23-as vadászati évre szól (2022. március 1-től 2023. február 28-ig). Ennek értelmében továbbra is minden évben kell majd vadászjegyet váltani. Az átvétel módja az elmúlt évhez hasonlóan személyesen (illetékes Területi Szervezetnél) vagy postai úton történhet. Az egyetlen kézzelfogható fizikai változás az idei vadászjegykiadás és érvényesítés esetében a vadásztársadalom szempontjából, hogy a régi típusú vadászjegy helyett, az új típusú, személyigazolvány méretéhez és megjelenéséhez hasonló vadászjegy kerül átadásra. Az online váltáshoz szükséges nyilatkozatok elfogadása után gyorsan tovább navigálhatunk a következő oldalra.

 

3. A biztosítási adatok felületén az érvényesítéshez ki kell választani a vadászbaleset és felelősségbiztosítás típusát, amely továbbra is alap vagy emelt díjtételű lehet. Meglévő egyéni biztosítás esetén tekintve, hogy a biztosítást igazoló dokumentum bemutatása kötelező, kizárólag személyes ügyintézéssel lehetséges a vadászjegyváltás.

A továbblépéshez és ezzel egyidejűleg a biztosítás megkötéséhez a biztosítási tájékoztató letöltésére és a kapcsolódó nyilatkozat elfogadására kell kattintanunk.

 

4. A Területi Szervezet az új típusú vadászjegyet a vadászkamarai kiadványokkal együtt (jogi szempontok alapján) továbbra is kizárólag az állandó lakcímre tudja postázni tértivevényes, elsőbbségi és ajánlott küldeményként a nyilvántartásban rögzített állandó lakcím alapján, várhatóan két héten belül.

5. A számlázási adatok a számlázási oldalon nem kerülnek automatikusan előtöltésre, ezért a számlafizető adatait minden esetben meg kell adni. A számlát az itt megadott e-mail címre fogja kézbesíteni a rendszer.

6. A bankkártyás fizetés a SimplePay fizetési felületen történik.

Amennyiben ezen az oldalon bárki megakad, a tranzakció sikertelenségének okáról a bankkártyához tartozó szolgáltató fog tudni tényleges tájékoztatást nyújtani.

A pénzügyi tranzakció elakadásakor első körben érdemes meggyőződni az alábbiakról.

  • a begépelt adatok pontossága
  • bankkártya lejárata
  • időkorlát túllépés
  • telekód megléte (szükség esetén internetbankon keresztül igényelhető)
  • napi online fizetési limit

7. A vadászjegy érvényesítéséhez kapcsolódó díjak változatlanok, megegyeznek a tavalyi évvel. A sikeres tranzakció esetében az utolsó pont a vadászjegyváltást igazoló dokumentumok letöltése. Ezen a felületen a vadászjegy igazolásának dokumentumát, a biztosítási tájékoztatót és a biztosítás megkötését alátámasztó fájlokat kell letölteni, a felsoroltak birtokában igazolt, hogy az online érvényesítés folyamata sikeresen végigfutott.

 

Gyors és kényelmes ügyintézést kívánunk!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com