központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kitüntette Tóth Kálmánt Áder János

2013. 08. 30. | Az OMVK központi szervezete |

Áder János köztársasági elnök Szent István ünnepe alkalmából kitüntetéseket adományozott. Magyar Arany Érdemkereszti polgári tagozata kitüntetésben önzetlen kultúra- és hagyományápoló tevékenysége elismeréseként Tóth Kálmán SCI klubtag, a ludasszállási kápolna felújítója részesült.

Magyar Arany Érdemkereszti polgári tagozata kitüntetésben részesült Tóth Kálmán (2013)
Magyar Arany Érdemkereszti polgári tagozata kitüntetésben részesült Tóth Kálmán (2013)

A Szakmárhoz tartozó Ludasszálláson emberemlékezet óta, de az is lehet, soha nem voltak annyian, mint 2007 óta minden év szeptemberének első szombatján. A néhány tanya nyomait őrző, kukoricatáblák és legelő ölelte területen, a Tóth Kálmán vadász által felújíttatott kis kápolnához  az ország legtávolabbi pontjairól is érkeznek vendégek ünnepelni. A talpig ünneplőbe öltözött emberek a  kápolna felújításának  jubileumát, egyben az őszi vadászévad kezdetét tisztelik meg jelenlétükkel. A magyar gasztronómia  jeles képviselője, a fővárosból Szakmáron otthonra talált Tóth Kálmán a vendéglátó. Húsz évvel ezelőtt az egyik fővárosi orvos barátja invitálására jött Szakmárra, és járta be a környékbeli szállásokat. Szinte az első pillanatban éltre szóló barátságot kötött a tájjal és az itt élő emberekkel . 12 éven át vezette a parlament vendéglátását. Ez idő alatt a pápát kétszer, nyolc alkalommal európai királyokat, megannyi államfőt, államelnököt látott vendégül. A magyar vendéglátás, a gasztronómia hírnevét olyan helyeken is megpróbálta öregbíteni, mint a fővárosi Lidó mulató, Kaszinó étterem, a külföldiek által leggyakrabban látogatott éttermek és szórakozóhelyek. A természet, a vadászat szeretetét Békés megyéből hozta magával. Édesapja felügyelete mellett a vadászatokra hajtóként már hatévesen elmehetett. A természet, a gasztronómia mellett szívesen hódol a vadászatnak, amelyről elmondhatja, hogy a gasztronómia és a természet mellett a harmadik szerelme. Az SCI Klub valamennyi tagja nevében tiszta szívből gratulálunk a kitüntetéshez!

Lipp Adrienn
SCI médiakacsolatokért felelős alelnök

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt