központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Kiemelt kérdésekben születtek döntések

2022. 03. 02. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Magyar Vadászkamara Elnöksége 2022. március 2-án tartotta az idei év második Elnökségi ülését, Hatvanban, a Grassalkovich-kastélyban.

A Vadászkamara elnöke, Dr. Jámbor László első napirendi pontként ismertette az Országos Magyar Vadászkamara 2021. évi szakmai tevékenységét. A közel 40 oldalas beszámolóban a Központ kitért minden olyan tevékenységre, amely a teljes éves szakmai munkát lefedi, mely rövidebb változatban a Nimród Hírlevél áprilisi számában olvasható lesz.

Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke ismerteti a Központi Szervezet 2021-es évi szakmai tevékenységről szóló napirendi pontot

Bajdik Péter főtitkár a Központi Szervezet 2021. évi gazdálkodásáról tartotta meg beszámolóját, amelyben két fontos szegmenst emelt ki. Az egyik a vadászati engedélyek vonatkozásában beérkezett összegek növekedése a 2020. évhez képest, a másik a a Vadászkamara gazdasági stabilitása, mely alapot jelent a 2022. év során tervezett programok anyagi fedezetéhez. Az elnökség mindkét előterjesztést egyhangúlag elfogadta.

Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára tartja beszámolóját a Központi Szervezet 2021-es év gazdálkodásáról

Az országos szervezethez kerülő források felhasználásáról szóló napirendi pont vonatkozásában a tagdíjbevételekből, vadászjegyekből, vadászati engedélyekből befolyt összegek, valamint a Területi Szervezetek és a Központ közötti forrásmegosztás került ismertetésre Dr. Jámbor László elnök által.

Kiemelte, hogy a szolgáltató kamarának nem célja a források felhalmozása, amellett, hogy a Vadászkamara feladatellátási biztonságát kellő anyagi tartalék képzésével fenn kell tartani. Az Elnökségi Ülés keretében javaslat született a kiemelt kamarai célok támogatását biztosító összegek megemelésére, melynek következtében a számottevően megnövekedett anyagi lehetőséget döntően a hivatásos vadászok munkafeltételeit javító eszközbeszerzési program finanszírozására szeretné fordítani a Vadászkamara a Küldöttközgyűlés felhatalmazásával.

Az Elnökség a további pontokban elfogadta az Országos Magyar Vadászkamara Központi Szervezetének 2022. évre tervezett költségvetésével, az Országos Vadgazdálkodási Alapba helyezendő összeg mértékével, továbbá a Vadászkamara Alapszabály módosításával kapcsolatban összeállított előterjesztéseket és hozzájárult azok Küldöttközgyűlés elé terjesztéséhez.

Fentieket követően Bajdik Péter főtitkár ismertette azon felülvizsgálati kérelmek listáját, amely az Országos Vadgazdálkodási Alap vonatkozásában keletkezett. A Vadgazdálkodási Bizottság elnöke, dr. Varga Gyula részletekbe menően ismertette a korábbiakban meghozott döntések hátterét. Hangsúlyozta a Központ vadgazdálkodási munkatársainak közreműködését, akik a Bizottság munkáját hatékonyan segítették most is, ahogy tették azt a korábbi évek során is. 

Dr. Varga Gyula, a Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság elnöke 

A felülvizsgálati kérelmek részleteit Kovács Gábor, szakmai igazgató ismertette az Elnökség előtt. Végül a 6 felülvizsgálati kérelemből 3 elfogadásra, 3 pedig elutasításra került.

Kovács Gábor, szakmai igazgató

ifj. Fodermayer Vilmos, hivatásos vadász alelnök a Jelölő Bizottság képviseletében a soron következő Küldöttközgyűlés tisztújításával kapcsolatos eddig beérkezett javaslatokat terjesztette elő.

ifj. Fodermayer Vilmos, hivatásos vadász alelnök

Dr. Ujváry Tamás ügyvezető igazgató és Dikasz Tamás szakmai igazgató ismertették a Széchenyi Kft. 2021. évi pénzügyi beszámolóját és a 2022. évi üzleti tervét. Fentieket követően bejelentésre került az Elnökség tagjai előtt, hogy Dr. Ujváry Tamás ügyvezető igazgató, mint a hatvani Vadászati Múzeum vezetője lemondott beosztásáról.

Dr. Ujváry Tamás ügyvezető igazgató
Dikasz Tamás, szakmai igazgató

Dr. Jámbor László elnök, szimbolikusan, egy tiszteletbeli vadászjeggyel köszönte meg Dr Ujváry Tamásnak az elmúlt időszakban végzett kiemelkedő szakmai munkáját.

Dr. Jámbor László és Dr. Ujváry Tamás

Döntést hozott a vezetőség a Széchenyi Kft. ügyvezetőjének személyéről, amely pozícióra Dikasz Tamás szakmai igazgatót jelölték és nevezték ki.

Az ülés végén Bajdik Péter főtitkár ismertette, hogy a vadásztársadalom az elmúlt 2 hónapban érvényesítette vadászjegyét, amelynek 27 %-a online érvényesítés keretében zajlott. Ismertette az új vadászjegyet érintő Központi tevékenységet és kiemelte a Területi Szerveztek titkárainak, adminisztrátorainak munkáját. A megyék Elnökei röviden beszámoltak az elmúlt időszak nehézségeiről, sikereiről és tapasztalataikat megosztották egymással.

 

Az Elnökségi Ülésen készült további képek megtekinthetők a 

https://www.facebook.com/vadaszkamara oldalon.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt