központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Fókuszban a Kiemelt Kamarai Célok

2022. 04. 05. | Az OMVK központi szervezete |

„A 2022-es év a hivatásos vadászokkal kapcsolatos kiemelt év lesz” – hangsúlyozta bevezetőjében Bajdik Péter főtitkár a 2022. április 5-én, a hatvani Vadászati Múzeumban megtartott titkári értekezleten.

Bajdik Péter, főtitkár

Bajdik Péter főtitkár felvezetőjében elmondta, hogy a döntés előkészítését követően a Küldöttközgyűlés a költségvetés elfogadásával megerősítette, hogy a vadgazdálkodási ágazatban nyújtott támogatások körét bővíti és az Országos Vadgazdálkodási Alapon túl a hivatásos vadászok eszközbeszerzését is pályázati úton fogja támogatni. Ezen túl fontosnak nevezte a főtitkár a szervezeti keretek erősítését (lődíjak kérdése, Szolgálati Szabályzat megújítása, bértáblára vonatkozó ajánlás, versenyszabályzat kidolgozása), valamint bejelentette, hogy a hivatásos vadászok megkeresésével egy munkakörülményeiket felmérő országos kérdőív segítségével szeretné megismerni a véleményüket a Vadászkamara egyes kérdésekben.

Ezen túl köszöntötte a megjelenteket a titkári értekezlet keretében, majd átadta a szót Rung Áron vadgazdálkodási főmunkatársnak, aki tájékoztatást adott az Országos Vadgazdálkodási Alap 2022/2023. vadászati év pályázatainak aktualitásairól.

Rung Áron, vadgazdálkodási főmunkatárs

Dr. Jámbor László, elnök tájékoztatta a titkárokat azokról a sarokpontokról, amelyek meghatározóak lesznek az idei évben a Kiemelt Kamarai Célok támogatási keretében. A hivatásos vadászok munkavégzési feltételeit támogató pályázati rendszer alapjainak megvitatására is sor került, mellyel kapcsolatban a döntéseket az Elnökség fogja meghozni.

dr. Jámbor László, elnök

Az elnök közölte, hogy hozzávetőlegesen 300-350 millió forintos keretösszeg áll majd rendelkezésre a „Hivatásos vadászok szakmai felkészültségét javító és továbbképzésüket szolgáló programok támogatása” pályázati célterületben. A titkári értekezlet keretében a döntéselőkészítéshez legfontosabb információk elhangzottak, azok felmérését határidők kijelölésével az érintettek elvégzik, majd a főtitkár előkészítésében az Elnökség elé kerül.

Ehhez a napirendi ponthoz kapcsolódóan az újonnan megválasztott hivatásos vadász alelnök, Agyaki Gábor a Területi Szervezetek titkárai elé terjesztette szintén a hivatásos vadászokkal kapcsolatos érdekképviseleti feladatokat, melyek többek között érintették: a közép- és felsőfokú szakképzést, a hivatásos vadászok továbbképzését, a lődíjak mértékének meghatározását, a kiemelt kamarai célok terhére megvalósuló programokat és eszközbeszerzéseket, a hivatásos vadászok véleményének kikérését és jónéhány szervezeti, szabályozási dokumentum kidolgozását..

Agyaki Gábor, hivatásos vadász alelnök

Kiss Erzsébet, gazdasági vezető tájékoztatást tartott a Groupama vadászfelelősség és balesetbiztosításról.

Kiss Erzsébet, gazdasági vezető

Botta Zsófia, pénzügyi-gazdasági referens tájékoztatóját hallgathatták meg a titkárok a VadON ügyviteli program és a kapcsolódó külső ügyfélszolgálati rendszerek aktualitásaival kapcsolatban.

Botta Zsófia, pénzügyi-gazdasági referens

Az értekezlet végén még elhangzott, hogy a vadászjegyek váltása, kiadása a mintegy 68.000 vadásznak sikeresen megtörtént, csakúgy, mint a régi típusú okmányok lecserélése az új típusú vadászjegyre, úgy, hogy 18.300 vadász online érvényesítette vadászjegyét A főtitkár megköszönte a Területei Szervezetek kollégáinak, hogy a járványhelyzet ellenére és a megújuló informatikai háttér mellett is zökkenőmentesen és a vadászok szolgálatában végezték munkájukat.

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere