központi honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Ajándékba a természet ajándéka

2021. 12. 19. | Az OMVK központi szervezete |

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványt az összes magyarországi mentőállomásért és társaikért tenni akaró mentődolgozók hozták létre 2004-ben. A közhasznú alapítvány azért a közel nyolcezer emberért tevékenykedik, akik az év 365 napján állnak szolgálatban, hogy minden nap újjászülethessen valaki. Az alapítványon keresztül lehetőség nyílt adományok fogadására a mentőállomásokon.

Fentiek ismeretében az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete idén úgy döntött, hogy az Országos Mentőszolgálat - Közép Dunántúli Régió - Fejér megyei mentőszervezetének Bajtársai részére, a FIWI-HÜT Kft. Vadkonyhával”  együttműködve juttatott el a megye 12 mentőállomására és 1 irányítócsoportjába kész vadételeket. Előzményként kell elmondani, hogy a Fejér megyei Területi Szervezet 2013 óta támogatja a Szent György Kórház Gyermekosztályát, a Koronavírus világjárvány első hullámában a Covid-os Betegellátási Osztályt is.

A kezdeményezéshez csatlakozott az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém megyei Területi Szervezete is 11 megyei mentőállomás támogatásával, akik ezen jellegű támogatáson felül egy csodálatos, 3 méteres lucfenyőt is adományoztak a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórháznak.

 

 

A Székesfehérvári Mentőállomásra 2021. december 18-án, szombaton délelőtt érkezett meg a „Vadkonyha” szállítmánya, amelyet a Fejér megyei Területi Szervezet titkára, Pechtol Lajos személyesen adott át a mentőállomás irányítási csoportvezetőjének, Budai Imrének és szolgálatban lévő kollégáihoz, hogy ezt követően a készételek bajtársaikhoz kerülhessenek.

Természetesen, ezzel egyidőben, Fejér megye és Veszprém megye valamennyi mentőállomásán átvették az élelmiszertámogatást, amelynek – közel 1000 adag tárkonyos szarvasragu leves, erdei gombás szarvas ragu zsemlegombóccal, vaddisznópörkölt petrezselymes burgonyával - kiszállításáról is az Országos Magyar Vadászkamara Fejér és Veszprém Megyei Területi Szervezetei gondoskodtak.

Bicskei Mentőállomás
Dunaújvárosi Mentőállomás

 

Veszprémi Mentőállomás

Reméljük, hogy sikerül boldogabbá tenni 315 Fejér megyei és 285 Veszprém megyei mentődolgozó adventi készülődését és hozzájárulni szolgálatellátásuk könnyebbé tételéhez. Azt kívánjuk, hogy munkájukhoz legyen napról napra megújuló, testi és lelki erejük!

 

Támogatók:

FIWI-HÜT Kft.

FOODBOX Kft.

 

Köszönet a fotókért Pechtol Szabolcsnak, Szente Tündének és Právetzné Róth Hajnalkának!

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com