Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Őzbak trófeaszemlék Heves megyében

2019. 05. 20. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

Az idei évben Heves megye vadászai már két trófeaszemlét is maguk mögött tudhatnak. Május 12-én immár ötödik alkalommal került megrendezésre Poroszlón a Tisza-tavi Őzbak Trófeaszemle, míg május 17-én az egész megyét átfogó trófeabemutató volt Hatvanban.

A poroszlói helyi kezdeményezésű, már hagyományként ünnepelt rendezvényen 89 őzbak trófeát mutattak be a környékbeli vadásztársaságok. A korábbi éveknek megfelelően a házigazda Laskó-Rima köze Vadászati Egyesület ismét kitett magáért és mind a kiválasztott helyszínnel, ami a Tavirózsa Étterem volt, mind a vendéglátással megalapozta a jó  hangulatot egy kötetlen szakmai beszélgetéshez.

Sorokban a trófeák a poroszlói mustrán
Poroszlói trófeák a V. Tisza-tavi Őzbak Trófeaszemlén

 

 

 

 

 

Az I. Heves megyei Őzbak Trófeaszemle az OMVK Heves megyei Területi Szervezete és a Heves Megyei Kormányhivatal közös szervezésében, az érintett tájegységi fővadászok bevonásával született meg, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal. A rendezők itt is elérték céljukat, az őzabktrófeák megtekintése és értékelése mellett a résztevők egy kötetlen, jó hangulatú szakmai programon vehettek részt. A rendezvénynek a hatvani Grassalkovich-kastély adott otthont. 

A trófeamustráról részletesen képgalériával beszámolt a Heves Megyei Kormányhiavatal portálja. A kormányhivatali beszámoló ide kattintva, míg a képgaléria itt megtekinthető.

Címfotó: Gál Gábor

Kovács István János

titkár

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Ismerd meg hazánk vadfajait!Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt