Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Madárodú kihelyezési program Heves megyében is

2020. 11. 06. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

Az OMVK Heves megyei Területi Szervezet is csatlakozott az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás madárodú kihelyezési akcióprogramjához, melynek keretén belül a tervek szerint négy intézmény közreműködésével és gyerekek segítségével 60 db odú és 6 db etető kihelyezése történik meg megyénkben.

Az országos programhoz csatlakozva először november 5-én délelőtt Hatvanban a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum kastélykertjében került sor kihelyezésre, Nagy-Hanula Viktória igazgatóhelyettes szervezésében. Tizenkilenc hatvani óvodás segített az etető feltöltésében, mely aztán felkerült a kastélypark egyik fájára. Az etetőbe a télen múzeumba folyamatosan ellátogató gyerekek helyezik el naponta a madáreeleséget. Az új odúkkal a park korábbi, már elöregedett madárodúi lesznek lecseréve, szintén gyerekek közreműködésével. Az eseményről tudosított a Hatvan Online 2020. november 6-ai Híradója, mely itt megtekinthető 6:18-tól.

Az ovisok feltöltik a madáretetőt ...
... majd a helyére kerül.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyné Papp Mariann intézményvezető-helyettes közbenjárásával november 6-án, pénteken délelőtt az Egri Lenkey János Iskola tanulói lelkesedtek az iskolaudvar fájára elhelyezett madáretető körül. Természetesen a feltöltését itt is a gyerekek végezték el. Bíznak benne, hogy a hétvégén már megtalálják a madarak a nekik kirakott eleséget, így jövő héten a szünetben és titokban óra alatt az ablakból nézhetik az etetőre járó madarakat.

Csoportkép a 2. B osztály tanulóival,
 Bíró Csaba intézményvezető (j.), Kovács István János titkár (b.)

Madáreleségnek a Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége biztosítja az intézmények részére  a napraforgómagot, ezzel támogatva Heves megyében a programot, mely Ostoroson és Átányon folytatódik.

Kovács István János s.k.

titkár

 

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comOnline vadászvizsga tesztIsmerd meg hazánk vadfajait!Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere