Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Hullott agancs mustra 2019-ben is Parádóhután

2019. 04. 29. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

A Parádi Várhegy vadásztársaság 2019. április 27-én rendezte meg a "ll. Méhészkerti Agancsmustrát". Az idei évben már több szomszédos vadásztársaság is csatlakozott a tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított szakmai programhoz.

Az idei agancsgyűjtési időszak végéhez közeledve öt vadásztársaság tette közszemlére a területéről sikeresen begyűjtött agancsokat. A szakmai napot tavaly első évben megrendező Parádi Várhegy Vadásztársaság mellett, a szervező invitálásának eleget téve bemutatta a vadászterületéről begyűjtött agancsokat a Bodonyi Baláta Vadásztársaság Egyesület, a Mátraballai Hagyományőrző Vadásztársaság, a Mátrai Hiúz Vadásztársaság és kicsit távolabbról a Felső-Tarnavidéki Vadásztársaság, illetve ízelítő jelleggel három agancs is bemutatásra került Bárnából.

Összesen 161 db agancsot tekinthetett meg az érdeklődő közönség. Elmondhatjuk, hogy az idén nem csak a bemutatott agancsok darabszáma duplázódott meg, hanem az érdeklődők száma is többszöröse volt a tavalyi évhez képest. Bár idén elsősorban az volt a cél, hogy az ezévi "termés" kerüljön közszemlére, nem maradhattak el azok az agancsok, agancspárok, amelyek egy-egy bika elmúlt két-három évi hullott agancsát mutatták be.

Ízelítő az idei évről:

Az elhangzott szakmai vélemények szerint már megmutatkozik a bikák felrakásában az a néhány éve tartó kímélet, amellyel a koronás bikákat önkorlátozva védik az érintett vadásztársaságok. Alapvetően a két év agancsmustrája arra is rámutat, hogy van potenciál a Heves megyei gímszarvasban, de a jó képességű bikáinkat hagynunk kell megöregedni a kívánt eredmény eléréséhez. Többek között az ilyen trófeamustra lenne hivatott bemutatni ezt a folyamatot a vadászaink részére.

Kovács István János s.k.

titkár

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.comIsmerd meg hazánk vadfajait!Online vadászvizsga teszt