Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Hivatásos vadászok versenye Heves vármegyében 2023

2023. 06. 06. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

Lezajlott Heves vármegyében a hivatásos vadászok szakmai napja, éves kötelező továbbképzése és a hivatásos vadászok vármegyei válogató versenye

2023. május 24-én került megrendezésre a Füzesabonyi Városi Lőtéren a Heves vármegyei hivatásos vadászok szakmai napja és éves kötelező továbbképzése. Reggel  balesetvédelmi oktatással és továbbképzéssel indult a nap. A délelőtt folyamán a továbbképzés részeként a résztvevők meghallgatták Agyaki Gábor országos hivatásos vadász alelnök előadását a hivatásos vadászok tavalyi felméréséről, majd Demeter Erzsébet főosztályvezető előadását a Heves vármegyei vadállományszabályozás aktualitásairól.

Az előadásokat Kovács István János zárta. Mondandójának témája a plasztik kártya vadászjegyek és online kiváltott engedélyek ellenőrzésének kivitelezése online és offline módon számítógép és okoseszköz segítségével. Ezután már hagyományosan  a szintfelmérő tesz kitöltése zárta a továbbképzést. A nap további részében a lőtudásukat tesztelhették a vadőreink két pályán koronglövészetben, futóvadlövészetben és álló célra. A szervezők kiadós reggelivel és ebéddel vendégelték meg a jelenlévőket. A szakmai napot az OMVK Kiemelt kamarai célokban sikeresen pályázott összegből valósítottuk meg.

Ezen a napon bonyolítottuk le a hivatásos vadászok vármegyei válogató versenyét is, ahol különböző állomásokon kellett helytállniuk a versenyzőknek. A részletes versenykiírás itt olvasható.  Kevesen, mindössze nyolcan vállalták a megmérettetést. A verseny egészen délutánig tartott, a versenyzők kitartóan teljesítették a feladatokat. Az eredmények összesítése egész nap folyamatosan zajlott, így a verseny végeztével megtörtént az eredményhirdetés.  A versenybírák állomásonként értékelték a versenyszámokat, Kovács István János titkár kihirdette a végeredményt, mindenkinek megköszönte a részvételt, és gratulált a versenyzőknek.

A verseny győztese Tomecz Nándor (Alba Vadász Vadásztársaság - Kisköre) lett, aki már másodjára képviselheti vármegyénket a hivatásos vadászok országos versenyén 2023. július 19-20-án Baranya vármegyében. Második helyen Magosi Márton (Három-Patak Vadász és Hagyományőrző Sportegyesület - Detk), harmadikként Szalai István (Patavezér 2015 Vadásztársaság – Gyöngyöspata) végzett.

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez és sok sikert kívánunk a vármegyei elsőnek az országos versenyhez! Az oklevelek és a serlegek ünnepélyes átadására 2023. július 1-én a XXX. Heves Vármegyei Vadásznapon kerül sor, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ezúton is megköszönöm mindazoknak a munkáját, akik a szakmai nap, továbbképzés és verseny lebonyolításában segítséget nyújtottak!

Kovács István János s.k.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztIsmerd meg hazánk vadfajait!