Heves megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Dúvadgyérítés hét Heves megyében

2022. 01. 21. | Az OMVK Heves megyei szervezete |

A Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége a korábbi évekhez hasonlóan dúvadgyérítési hetet hirdetett a vadászatra jogosultak körében 2022. január közepén. A rendezvény ötödik alkalommal került megrendezésre Heves megyében, a záróterítéknek a Hotel Fauna adott otthont 2022. január 21-én.

A rendezvényen 11 vadászatra jogosult képviseltette magát a hét alatt terítékre hozott vadakkal. A közös terítékre 55 róka, 4 aranysakál, 1 borz, 1 nyest, 14 dolmányos vajú, 10 szarka és 16 szajkó került, ez összesen 101 db vad.

A dúvadgyérítési héten rész vett vadászatra jogosultak:

Tiszteletadás a terítéken

Aranyfácán Vadásztársaság – Hatvan

Átányi Vadásztársaság

Baráti Kör Vadásztársaság – Erdőtelek

Besenyőtelek- Mezőtárkányi Földtulajdonosok Vadásztársasága

Boldogi Vadásztársaság

Füzes Vadásztársaság – Füzesabony

Gróf Károlyi Mihály Vadásztársaság – Kápolna

Kömlői Földtulajdonosok Vadásztársasága

Laskó-Rima köze Vadászati Egyesület – Poroszló

Ostoros-Novaj Egyetértés Vadásztársaság

Tarnaőrsi Dózsa Vadásztársaság

Tepély Vadászati Társaság - Füzesabony

Örömmel tapasztaltuk, hogy ismét több vadászatra jogosult csatlakozott a programhoz. Elmondható, hogy a résztvevők kitettek magukért, hiszen a közös teríték nagysága meghaladta a 100-as darabszámot. A teríték melletti tiszteletadást követően a vadászati hatóság részéről Demeter Erzsébet főosztályvezető, a Heves Megyei Vadásztársaságok Szövetsége részéről  Polónyi György értékelte a dúvad hetet. A legeredményesebb vadászatra jogosult a Boldogi Vadásztársaság volt, 22 db vaddal, őt követte a Füzes Vadásztársaság 17 db, majd a Tarnaőrsi Dózsa Vadásztársaság 15 db vaddal. Ezúton is köszönjük a részvételt, a vadászatra jogosultak munkáját és a Tepélyi Vadászati Társaságnak a helyszín biztosítást. Gratulálunk az eredményhez!

Kovács István János s.k.

titkár

Partnerek, kapcsolódó oldalak

FM ASzK - Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és  Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és KollégiumaEgererdő Erdészeti Zrt.Füzesabonyi LőtérGörbeéri lőtér HatvanHeves Megyei Rendőr-főkapitányságTüzes ÍjászSzéchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati MúzeumPetrény WineryNyilas PincészetSol MontisagrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereIsmerd meg hazánk vadfajait!Hunttrophy.comOnline vadászvizsga teszt