Győr-Moson-Sopron megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Vadászjegy érvényesítés a 2023/24-es vadászévre

2023. 01. 11. | Az OMVK Győr-Moson-Sopron megyei szervezete |

2023/2024. évi vadászjegy érvényesítés menete

Az online érvényesítési felület használata az ugyfelszolgalat.omvk.hu címen mind számítógépről, mind mobil eszközökről támogatott.

Az új vadászoknak az első vadászjegy váltása alkalmával, illetve azon vadászoknak, akik egyéni (nem vadászkamarai) vadászfelelősség és balesetbiztosítással rendelkeznek, valamint a lakcímváltozással érintett vadászok esetében mindenképpen be kell fáradni az illetékes Területi Szervezethez személyes ügyintézés céljából.

A vadászjegy online érvényesítés lépései:

A Vadászkamara Online ügyfélszolgálata az ugyfelszolgalat.omvk.hu weboldalon érhető el. A megjelenő oldalon a Belföldi vadászjegyek halmazban, a Vadászjegy érvényesítés csempére (vadászjegykártya képére) kattintva indíthatjuk el az ügymenetet. A vadászjegy érvényesítésére kattintva a felület átnavigálja a felhasználót az „azonosítási szolgáltatások” lapra. Ahogyan bármely más Magyarorszag.hu-val összekapcsolt rendszer esetében, a vadászjegyváltás indításakor is bármely azonosítási típus közül választhatunk. A legáltalánosabb az Ügyfélkapus azonosítás, amely esetében a Kormányablakban megigényelt felhasználónév és jelszó megadását követően a – már tavaly megismert – vadászkamarai felületre lépünk vissza.

A sikeres azonosítás után a felismert vadászhoz tartozó alap adatokat automatikusan kitölti a rendszer, csak a vadászjegyszámot kell beírni az egyetlen üres mezőbe (ezt első belépéskor kell megtenni, akik tavaly is online érvényesítettek, azoknak a vadászjegyszámát automatikusan betölti a felület). Itt érdemes figyelni arra, hogy az azonosítóban szereplő kötőjel automatikusan beíródik, ezért csak a számokat kell begépelni.

A vadászjegy megadását követően a Tovább gombra kattintva az Állandó lakcím adatok felület nyílik meg, a nyilvántartott állandó lakcím adatokkal. A felhasználónak lehetősége van az adatok módosítására, amelyek az érvényesítési folyamat befejezése után a VadON rendszerben is automatikusan módosulnak. Itt kizárólag a lakcímkártyán szereplő lakóhely adatoknak megfelelő cím adható meg.

A hivatásos vadászok esetében a szolgálati hely szerinti illetékes Területi Szervezetnek szükséges kiállítani a vadászjegyet. Erről ebben a lépésben kell nyilatkozni.

Amennyiben a lakóhelyváltozás megyeváltással jár, a vadász az új lakóhely szerinti illetékes Vadászkamara vármegyei Területi Szervezetéhez az érvényesítéssel egyidejűleg azonnal átkerül. Ekkor új vadászjegyszám generálódik, és értelemszerűen új vadászjegy kártyát postázunk ki a megadott címre. A kártya elkészültéig az érvényesítés végén letölthető vadászjegy igazolás dokumentumot szükséges használni.

A folyamat pár percig tart, és a sikeres megyeváltást követően a következő, Kapcsolattartási adatok felület nyílik meg, az érvényesítési folyamat már az új vadászjegyre folytatódik.

A lakóhelyadatok mellett lehetséges egyéb elérhetőségeket is megadni. Abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva az állandó lakcímtől eltérő a tartózkodási helyünk, fontos frissíteni ebben a lépésben az értesítési adatokat, ugyanis a Vadászkamara hírleveleit, értesítéseit az itt megadott elérhetőségekre küldi meg. Az e-mail cím mezőben megadott címre küldjük ki az érvényesítési folyamat befejezése után a SimplePay értesítést a sikeres fizetésről, valamint a kiállított számlát.

A „Tovább” gombra kattintva az érvényesítési adatok automatikusan betöltődnek az adott vadászati évre. A vadászjegyet minden vadászati évre érvényesíteni kell a jövőben is. Mivel 2022-ben megtörtént a 69 000 vadász kártyájának kiosztása, így mostantól csak a kártyanaptárt és az évkönyvet kapjuk kézhez. Választhatunk, hogy a kiadványokat személyesen szeretnénk átvenni, vagy postai megküldésüket kérjük. Sőt online verzióban is le tudjuk tölteni az utolsó lépésben az évkönyvet. Kizárólag a bankkártyás fizetés támogatott, semmilyen más fizetési típus nem választható.

Emellett ezen a panelen kell elfogadni a kapcsolódó kötelező nyilatkozatokat.

A biztosítási adatok felületén az érvényesítéshez ki kell választani vadászfelelősség és balesetbiztosítás típusát, amely a Vadászkamaránál köthető Groupama biztosítás.

Meglévő, máshol megkötött egyéni biztosítás esetében, tekintve, hogy a biztosítást igazoló dokumentum bemutatása kötelező, kizárólag személyes ügyintézéssel lehetséges a vadászjegyváltás.

A továbblépéshez és ezzel egyidejűleg a biztosítás megkötéséhez a biztosítási tájékoztató letöltésére és a kapcsolódó nyilatkozat elfogadására kell kattintanunk.

A számlázási adatok a számlázási oldalon automatikusan előtöltődnek az állandó lakóhely szerint, a számlát korábban megadott e-mail címre küldjük ki.

A bankkártyás fizetés a SimplePay fizetési felületen történik.

Amennyiben ezen az oldalon bárki megakad, a tranzakció sikertelenségének okáról a bankkártyához tartozó szolgáltató fog tudni tényleges tájékoztatást nyújtani.

A pénzügyi tranzakció elakadásakor első körben érdemes meggyőződni az alábbiakról:

  • a begépelt adatok pontossága,
  • bankkártya lejárata,
  • időkorlát túllépés,
  • telekód megléte (szükség esetén internetbankon keresztül igényelhető),
  • napi online fizetési limit.

A sikeres tranzakció esetében az utolsó pont a vadászjegyváltást igazoló dokumentumok letöltése. Ezen a felületen a vadászjegy igazolásának dokumentumát, a biztosítási tájékoztatót és a biztosítás megkötését alátámasztó fájlokat kell letölteni. A felsoroltak birtokában igazolt, hogy az online érvényesítés folyamata sikeresen végigfutott. Az online évkönyvet is ebben a lépésben lehet letölteni.

A személyes, Területi Szervezetnél való érvényesítés soránszükséges dokumentumok:

  • személyi igazolvány,
  • lakcímkártya,
  • a 2022-23-as vadászati évre érvényes vadászjegy (ajánlott: fegyvertartási engedély),
  • sport-, vagy hivatásos vadász adategyeztetési lap, amennyiben a Vadásztárs adatai időközben (azaz a korábban megadottakhoz képest) változtak,
  • Groupama Biztosító Zrt. biztosítás esetén aláírt „Nyilatkozat
  • amennyiben nem az a személy intézi a vadászjegy hosszabbítását, akié a jegy, meghatalmazást szükséges hoznia a tulajdonostól. A meghatalmazás űrlap ide kattintva letölthető.

Személyes ügyintézés irodánkban (9151 Abda, Szent István u. 53.) 2023. január 9 - március 31. között az alábbi időpontokban lehetséges:

 

Hétfő: 9 órától - 14 óráig
Kedd: Szünnap
Szerda: 9 órától - 14 óráig
Csütörtök: 9 órától - 14 óráig
Péntek: 9 órától - 12 óráig

Az érvényesítés során fizetendő díjak:

  • vadászjegy – 25.000,- Ft
  • kamarai tagdíj – 4.000,- Ft
  • biztosítás vadászkamarai váltása esetén – 3.000,- Ft/fő/év (egységesen, a korábbi alap- és emelt díjas biztosítás 2023-tól megszűnik)

Kamarai tagdíj mentesség: attól az évtől kezdődően, amikor a vadász betölti a 70. évet, nem kell kamarai tagdíjat fizetnie.

 A vadászjegy mellett, irodánkban az ÉDUVÍZIG közlekedési engedélye, rendszámra váltható 4.500,-Ft éves díj ellenében.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga teszt