Fejér megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Fejér Vadászakadémia- Fehérvárcsurgó

2023. 05. 24. | Az OMVK Fejér megyei szervezete |

Fejér Vadászakadémia - Integrál szemlélet a vadgazdálkodásban

A világ sosem volt olyan összetett, mint manapság, arról nem is beszélve, hogy a világ egyre csak bonyolódik, a rendezetlenség felé halad. Napjaink olyan problémájával szembesülünk, mint a klímaváltozás, környezetszennyezés, az élelmiszer- és energia hiány, továbbá a nehezen kiszámítható pénzügyi piacok, a kevéssé tervezhető jövő. Mellette nő az elégedetlenség és tehetetlenség. Mindezek egy időben jelennek meg a vadgazdálkodás és vadászat területén is

Globális ökológiai közösség részévé váltunk, szükségünk van egy olyan, a mindennapi életünk részletein alapuló keretrendszerre, amely képes összerendezni számos olyan érvényes megközelítést, amely érdeklődésre tarthat számot az egyéni erőfeszítéseink és a közös problémamegoldásunk terén.

 Az ökológia integrál modellje, ami biztosítja a folyamatosságot

Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Vármegyei Területi Szervezete a „Tiszta Vadászatért” 2022-ben Fehérvárcsurgón rendezett konferencia folytatásaként egy magasabb tudáshorizonttal célozza meg a folyamatosan változó környezetben a vadgazdálkodás rendszerét. Ennek szellemében érlelődött meg a Fejér Vadászakadémia létrehozása és elindítása.

Az Akadémia nyitóelőadása az „Integrál szemlélet a vadgazdálkodásban” témakört öleli fel. A modern világ vadgazdálkodásában ugyanis a szintetizáló  gondolkodás elengedhetetlen. Ezúttal új megközelítésben, az úgynevezett integrál-modell szerint közelítjük meg az ökológiai rendszerek összefüggéseit, azok egymásra hatását. Meggyőződésünk, hogy a vadgazdálkodásnak és a vadászatnak követnie kell a kor környezeti, gazdasági és társadalmi folyamatainak változásait.

Az integrál gondolkodás legfőbb ökológiai faktorai – az élőhelyek, a ragadozók, a betegségek, az emberi tevékenységek – optimális, kielégítő együttállásával biztosítjuk a biodiverzitást. Humán megközelítésben: a vadászok, a természetvédők és a „zöld” politikát képviselők együttes gondolkodására és közös érdekek alapján történő cselekvésére van szükség. Éppen ezért, a konferenciánk célja a gondolatok cselekvéssé változtatása.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHunttrophy.comHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnere