Baranya megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Visszatekintő- Szent Hubertusz Verseny 2023.

2023. 11. 07. | Az OMVK Baranya megyei szervezete |

Akár esik, akár fúj! A hétvégén zajlott a Baranya Kupa 2023 – Szent Hubertusz Vizslaverseny.

Kemény fából faragták a baranyai vizslásokat és ezt a november 5-én megtartott Szent Hubertusz Vizslaversenyen is bizonyították.

A Martonfai Vadászudvarban vasárnap a kutyásokat köszöntötte a kürtszó. A reggelit és a regisztrációt követően a 9 indulót és számos érdeklődőt Agyaki Gábor kamarai elnök, megyei kinológus köszöntötte. A verseny szabályait Konyecsni Károly vezetőbíró ismertette, akinek ez alkalommal Balaskovics József volt segítségére a verseny lebonyolításában, értékelésében.

A valódi vadászatot talán legéletszerűbben „modellező” versenyfeladatokat a Karasica Völgye Vt. vadászterületén hajtották végre a vizslák és vezetőik. Indulónként 2 pld. fogoly került kihelyezésre egy zöldítés keretében nagyrészt repcével elvetett mezőgazdasági táblán.A versenyzőknek ezt a két madarat kellett felkutatniuk kutyáikkal, majd terítékre hozni. 

A pontozás során a vizslák munkáját és a vadászok gyakorlottságát, lőkészségét és magatartását egyaránt értékelték a bírók. Az égiek pedig az időjárásállóságot tesztelték ezen a vasárnapon, hiszen a versenyzőknek szakadó esőben, majd erős szélben és végül napsütésben is volt részük. A zord időjárás átvészelésében segített a tavalyi győztes, dr. Visegrády Zoltán által elkészített és tálalt ízletes ebéd.

A verseny fegyelmezetten és minden nehézség ellenére jó hangulatban zajlott. Valamennyi vizsla jól teljesített, a végső sorrendet inkább a vadászok teljesítménye (és persze a vadászatban elengedhetetlen szerencse) alakította ki.

A Baranya Kupa 2023 - Szent Hubertusz Vizslaverseny helyezettjei:

  1. Dévai György – Micskei Ung nevű rövidszőrű német vizslájával
  2. Bata Péter és Bata Hannaróza – Kevi Lator Garam nevű rövidszőrű német vizslájával
  3. Agyaki Gábor és ifj. Tolnai Tibor – Visnyei Vadász Carlos nevű rövidszőrű német vizslájával
     

    Az OMVK Baranya vármegyei Területi Szervezete nevében ezúton is gratulálunk valamennyi indulónak a remek teljesítményhez, valamint köszönjük a bírók, segítők és a Baranya Vadászkürt Együttes tagjainak munkáját!

Horváth Csaba, kamarai titkár

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Online vadászvizsga tesztHazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHunttrophy.com