Karapancsai Nemzetközi Gasztrokult Fesztivál
A 2023. augusztus 12. napján megrendezésre kerülő Karapancsai Nemzetközi Gasztrokult Fesztivál versenykiírása a továbbiakban olvasható.
Versenykiírás
A VERSENY: A Szervező egyfordulós amatőr szabadtűzön készült vadétel főzőversenyt hirdet a Karapancsai Nemzetközi Gasztrokult Fesztiválon. A versenyre vadásztársaságok, egyéb civil szervezetek, vállalkozások baráti csapatait, valamint családok jelentkezését várjuk. A rendezvényen kizárólag vadhúsból készült ételekkel lehet nevezni. Zsűrizésre 1 adagot kell előkészíteni.
SZERVEZŐ: Hercegszántó Község Önkormányzata és a Külterületi Útjaink és Környezete Karbantartásáért Egyesület
TÁMOGATÓ: Miniszterelnökség, Magyar Falu Program
NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2023. július 25. A helyszínen nincs lehetőség nevezni!
HELYSZÍN: Karapancsai Kastély és Major – 6525 Hercegszántó hrsz. 0406. (GPS: 45.941000, 18.864970)
A VADÉTEL FŐZŐVERSENY IDŐPONTJA: 2023. augusztus 12.
FŐVÉDNÖK: Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője
VÉDNÖK: Vedelek Norbert, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának alelnöke
JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK
- 6-10 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik szeretnék szabadtéren vadfőző tudományukat bemutatni.
- Megadott határidőre hiánytalanul kitöltött jelentkezési lap.
- Teljes összegű nevezési díj befizetése (a díj visszafizetésére nincs lehetőség).
- A főzéshez szükséges egyéb feltéteket (a húsokon felüli alapanyag, felhasznált fűszerek, bogrács, üst… stb.) a Versenyzők biztosítják maguknak.
- Csapatok vállalják a kóstolási kötelezettséget (10 adag/csapat).
NEVEZÉSI DÍJ:50.800, – Ft/csapat (az ár az Áfát tartalmazza)
A versenyzők az alábbi számlaszámra utalással fizethetik be a nevezési díjat:
OTB Bank 11732033-20051053 (Szántói Menü Kft.)
A Szervező a befizetett nevezési díj ellenében a következő eszközöket, szolgáltatásokat biztosítja:
• fedett főzőhelyszín – 6×3 méteres sátorhely – csapatonként 2 darab sörpad garnitúrával,
• 8 kg konyhakész, kockára vágott vadhús,
• komposztálható, lebomló tányér + evőeszköz – csapatonként 20 db,
• ivóvíz vételezési lehetőség,
• hulladéktároló zsák,
• tűzifa / saját gázkészség használható, melyhez reduktor szükséges, erről a csapat gondoskodik. (A várható tűzgyújtási tilalom miatt!).
KAPCSOLATTARTÁS: A Szervező a csapatokkal/csapatvezetővel a jelentkezési lapon megadott e-mail címen és telefonszámon keresztül tartja a kapcsolatot.
BÍRÁLÁS: Az ételeket szakmai zsűri bírálja el. A szakértő zsűri figyelembe veszi az elkészült ételek tálalását, küllemét, az összbenyomást, az étel zamatát, illatát, ízharmóniáját, a merészséget és a kreativitást, a csapatnak és a környezetének megjelenését is. Az elbírálás pártatlanságát a Szervező biztosítja és garantálja. A zsűri döntése ellen fellebbezési lehetőség nincs.
DÍJAZÁS: A helyezett csapatok díjazása oklevéllel és tárgyjutalommal történik.
BŐVEBB INFORMÁCIÓ:
Vöő Zoltán
Tel.: +36 30 829 1863
e-mail: vadgasztro.karapancsa@gmail.com
Kabai Árpád
Tel.: +36 30 233 8474
e-mail: szantoimenu@gmail.com
TISZTASÁG ÉS REND: A főzőcsapatok a főzőhelyeket olyan állapotban hagyják el, ahogyan átvették. A főzés során keletkezett hulladékot, szemetet összegyűjtik és az ott elhelyezett szeméttárolókban, kukákban elhelyezik. Betartják a tűzgyújtási, tűzbiztonsági szabályokat, szabványtalan felszereléseket nem használnak. A szabványtalan felszerelések használatát a Szervező megtiltja! A Szervező vállalja, hogy a csapatoknak átadott vadhús alapanyagok minden esetben megfelelnek az egészségügyi és élelmezési előírásoknak. Az átadott vadhús alapanyagok további felhasználása folyamán ezen előírások betartása a főzőcsapat felelőssége. A szabályok és előírások be nem tartásából származó károkért és balesetekért a Szervező nem vállal felelősséget.
FŐZŐCSAPATOK KÖTELEZETTSÉGEI: A főzőcsapat tagjai saját felelősségükre vesznek részt a főzőversenyen. A csapat tagjai elismerik, hogy a versenykiírást elolvasták, annak tartalmát elfogadják. Elfogadják továbbá, hogy a versenyről film- és képanyagok készülhetnek, azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetnek, ezért ellenszolgáltatást nem kérnek. Az ételkészítésre vonatkozó egészségügyi szabályokat betartják és kijelentik, hogy az általuk hozott és elkészített ételek és nyersanyagok az egészségre ártalmatlanok.
EGYÉB INFORMÁCIÓ: A főzőcsapatnak a főzőversenyre készített ételből csapatonként min. 10 adag készételt a Szervező által kibocsátott kóstolójegy ellenében biztosítani kell a fesztivál látogatói számára. A beváltott étkezési jegyeket meg kell őrizni és a fesztivál végén a Szervező részére át kell adni. Az étel kereskedelmi forgalomba nem hozható, árusítani tilos!
Minden jog fentartva © 2023 Hercegszántó honlapja