Zala megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

„Tavaszi Nagytakarítás” Zalaegerszegen

2014. 04. 08. | Az OMVK Zala megyei szervezete |

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a Zala Megyei Vadászkamarával és a megyei Vadászszövetséggel karöltve Zalaegerszeg Tavaszi Nagytakarítása címmel 2014. április 8-11 között átfogó köztisztasági akciót szervezett a közterületeken, erdő széleken szétszórt hulladékok összegyűjtése érdekében.

A környezet megtisztításában hat városi és városkörnyéki általános iskola tanulói és pedagógusai vettek részt, és hozzájuk csatlakoztak a területileg érintett vadásztársaságok vezetői, tagjai is.

Domján István az Öveges József Általános iskola igazgatója, a Zala Megyei Vadászkamara Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának tagja - az akció kezdeményezője - elmondta, hogy a többnapos takarításban hat általános iskola mintegy ezer tanulója és pedagógusa a társuló vadászokkal, és civil aktivistákkal kiegészülve hatalmas mennyiségű hulladékot - főleg műanyag és fém palackot, dobozt-, gyűjtött össze az útszélekről, vízelvezető árkokból.  Az első napon az andráshidai városrészben mintegy ötszáz iskolás hajladozott az utak mentén, a Zalaegerszegi Nimród Vt. és a Bagodi Szép Zala Vt. képviselői segítették őket a különösen szemetes területek felderítésében. A szervezők szerint az elmúlt évhez képest jelentősen csökkent az elszórt hulladék mennyisége a közutak mentén, és egyetértettek abban, hogy a közös takarítási munka jól szolgálta a tanulók környezettudatos nevelését.

 

Zalaegerszeg, 2014. április 12.

Rosta László

Megjelent a Nimród Vadászújság 2014/6. számában.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztHunttrophy.com