Zala megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Zala megyei Vadásznap 2017

2017. 08. 26. | Az OMVK Zala megyei szervezete |

A Zala Megyei Vadászszövetség, a Zala Megyei Vadászkamara elnöksége és a ZALAERDŐ Zrt. 2017.  augusztus 26-án ismét megrendezi a Sohollári-völgyben (Bak és Pölöske között) a Zalai Vadászati Évadnyitót.

Zalai Vadászati Évadnyitó 2016
Zalai Vadászati Évadnyitó 2016

A Zala Megyei Vadászszövetség, a Zala Megyei Vadászkamara elnöksége és a ZALAERDŐ Zrt. 2017.  augusztus 26-án ismét megrendezi a Sohollári-völgyben (Bak és Pölöske között) a Zalai Vadászati Évadnyitót.

A Zala megyei vadásznap évtizedekkel ezelőtt, 1990-ben – a Zala Megyei Vadászszövetség egykori vezetői, dr. Fatalin Gyula elnök és Varga Ernő megyei fővadász ötlete nyomán – indult útjára az országban elsőként, s azóta egyetlen esztendő kivételével minden évben megrendeztük.

Idén a rendezvény az ünnepi szentmisével veszi kezdetét. Ezt követően megemlékezünk az elmúlt évben elhunyt vadásztársainkról, koszorúzunk a Hét Vezér Emlékhelynél és felavatjuk az ifjú vadászokat.

A festői szépségű völgyben egyebek mellett kulturális és szakmai bemutatókkal, légfegyveres és koronglövészettel, íjászattal várjuk az érdeklődőket. A vadászok tevékenységét kiállítással, könyvbemutatóval, vadászkutya-munkabemutatóval tárjuk az érdeklődők elé. Vásári forgatag is színesíti a programokat: helyi termelők portékái, vadászati eszközök, ruhák között válogathatnak azok, akik vásárfiát szeretnének emlékül. A kisebbeket kézműves foglalkozással, különféle játékokkal várjuk.

A Zala megyei vadásznap egyben fontos gasztronómiai esemény is. A völgyben a zalai vadásztársaságok és a ZALAERDŐ Zrt. erdészetei a maguk által főzött vadételekkel várják a kedves vendégeket. Természetesen idén sem maradhat ki a vadfőző verseny sem,  melynek végén a nyertes csapat értékes tárgyjutalomban részesül.

 

További információ kérhető az OMVK Zala megyei Területi Szervezetétől az alábbi elérhetőségeken:

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 39.

Tel.: +36-92/599-440

 

Partnerek, kapcsolódó oldalak

Országos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereFöldművelésügyi Minisztérium - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNissan - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereHazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereKos Fashion - az OMVK hivatalos partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Szent István Egyetem VadVilág Megőrzési Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereOnline vadászvizsga tesztBirdieCar elektromos autók - vadászoknak isHunttrophy.com