Veszprém megyei honlap

OMVK ikon

Vissza a főoldalra

OMVK ikon

Elküldés e-mailben

Várpalotai Vadász-Gyereknap ötödször!

2019. 05. 26. | Az OMVK Veszprém megyei szervezete |

Várpalota város, a megyei vadászkamara és az állami erdőgazdaságok képviselői jelenlétében, a Bakony Vadászkürt Egylet kürtszignáljai mellett nyílt meg az V. Vadász-Gyereknap Várpalotán.

Katona Csaba alpolgármester (Fotó: Mizsei Bernadett)
További fotók ide kattintva!

Házigazdaként Katona Csaba, Várpalota város alpolgármestere köszöntötte a látogatókat és fejezte ki köszönetét a szervezők és támogatók felé, akik munkája és nagylelkűsége már ötödik alkalommal teszi lehetővé a gyerekek felhőtlen időtöltését. Mint kiemelte: a vadászat ugyan sokak szemében tűnhet afféle úri huncutságnak, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy e tevékenység szerepe átértékelődött, és jelenleg a természeti egyensúly megőrzésének fontos eszköze.

Pap Gyula köszöntője
További fotók ide kattintva!

Pap Gyula, a Veszprém megyei Vadászkamara elnöke a vadászok nevében szólva idézte fel a rendezvény kezdeteit. 2015-ben indult útjára az az együttműködés, ami a város, a vadászkamara és az állami erdőgazdaságok összefogásával létrehozott egy országosan is egyedülálló rendezvényt: gyereknapot a vadászokkal, vadásznapot a gyerekekkel.

A Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Ugron Ákos Gábor szülőként is szólt az egybegyűltekhez. Mint elmondta: a 2021-re tervezett Vadászati Világkiállítás szlogenje, az „Egy a természettel” fejezi ki talán legjobban a vadászat mibenlétét, a folytonos vágyódást a természet és annak megismerése iránt.

Ugron Ákos Gábor, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója
Fotó: Mizsei Bernadett. További fotók ide kattintva!

Ugron Ákos Gábor a vadász-gyermeknapot pedig egy alkalomhoz illő Dosztojevszkij-idézettel nyitotta meg, ami így hangzik: „A gyerektársaság gyógyír a lélekre.”

Fotó: Mizsei Bernadett. További fotók ide kattintva!
Fotó: Mizsei Bernadett. További fotók ide kattintva!
Fotó: Mizsei Bernadett. További fotók ide kattintva!

Míg a gyerekek és szüleik birtokba vették a Thury-vár kiállítótermeit, az egész nap ingyenesen használható játékokat, az íjászpályát, a hordozható planetáriumot vagy éppen a honvédség páncélozott járműveit, a Thury-vár tövében már javában folyt a főleg vadból, de egy-két helyen halból is készített ételsorok összeállítása.

Bede Róbert mesterszakács, a zsűri "szóvivője"
Fotó: Mizsei Bernadett. További fotók ide kattintva!

Bede Róbert mesterszakács a díjkiosztó előtt felidézte: számára nem kezdődött felhőtlenül a kapcsolat Várpalotával, mert harminc éve, 1989-ben katonaként, nem a saját akaratából volt alkalma hosszabb időt eltölteni a városban. Az ételeket és menüsorokat értékelve rámutatott, hogy a gasztronómia – a divathoz hasonlóan – sosincs készen, folytonos változásban van, ezért az évről-évre ismétlődő, akár egyszerű fogások ismétlődő kóstolása sem unalmas vagy egyhangú.

A Pap Gyulával és Léman Imrével kiegészült zsűri döntése nyomán a következő elismeréseket osztották ki:  

Veszprém Megyei Vadászkamara (képviselte: Pálffy László): a főzőverseny fődíja

Mária Boszorkánykonyhája: a főzőverseny fődíja

Fotó: Mizsei Bernadett. További fotók ide kattintva!

Hajag Vidéki Vadásztársaság: I. díj és a Veszprém megyei Vadászszövetség Különdíja

Sédmenti Vadásztársaság: I. díj

Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.: Várpalota város Nagydíja

Bambi hambi: Veszprém megyei Vadászszövetség Nagydíja

Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészete: Veszprém megyei Vadászkamara Nagydíja

Diana Vadászhölgy Klub: II. díj és a Veszprém megyei Vadászkamara Különdíja

Balatonfői Vadásztársaság: Bakonyerdő Zrt. különdíja

„Juky és a lányok”: a közönség nagydíja

Ősi Sárrét Vadásztársaság: A Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. különdíja

„A főzőverseny nyertesei”: III. díj

Thuristák: Várpalota város különdíja

Minden résztvevőnek gratulálunk!

Legközelebb június 22-én, a XXII. Vadászkamarai Nagydíjon találkoznak a megye vadászai.

Partnerek, kapcsolódó oldalak

agrárminisztériumOrszágos Magyar Vadászati Védegylet - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNimród Vadászújság - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereVadászati Kulturális EgyesületNemzeti Agrárgazdasági Kamara - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereNemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Safari Club International Közép-Magyarországi Egyesülete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereFeHoVa 2019Hazai Vadász Magazin - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereOrszágos Erdészeti Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) partnereMagyar Országos Vadászkutyás Kulturális Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereMagyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület - az Országos Magyar Vadászkamara partnereA Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézete - az Országos Magyar Vadászkamara partnereEurópai Vadászszövetségek Szövetsége - az Országos Magyar Vadászkamara partnere
Hazai Vadász Magazin - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereBakonyerdő Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereVerga Zrt. - a Veszprém megyei Vadászkamara partnereHazai Vadász Magazin - Veszprém megyei videók